support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEL 5 3 2 0 11
2 DBO 5 3 1 1 10
3 EXC 5 3 1 1 10
4 GRA 6 3 1 2 10
5 TEL 6 3 1 2 10
6 JAJ 5 2 2 1 8
7 DOR 5 2 2 1 8
8 VIT 5 2 2 1 8
9 EIN 6 2 2 2 8
10 JPS 5 2 1 2 7
11 JAZ 5 2 1 2 7
12 EMM 5 2 1 2 7
13 TOP 5 2 1 2 7
14 MVV 6 1 3 2 6
15 VVV 5 1 2 2 5
16 RJC 5 1 2 2 5
17 ADO 5 1 2 2 5
18 VOL 5 1 1 3 4
19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 29-07-2024 10:14:00

Vrouwenvoetbal: ADO wint oefenduel tegen Westerlo


De vrouwen van ADO Den Haag zijn het eerste blok in de voorbereiding op het seizoen 2024-2025 begonnen met een 0-1 overwinning in Belgiƫ op KVC Westerlo. Matchwinner was Anne van Egmond met een treffer in de eerste helft.


Tegenstander Westerlo wist afgelopen seizoen de titel binnen de slepen op tweede niveau van België. De ploeg was tegen ADO duidelijk nog op zoek naar de juiste samenstelling voor het nieuwe seizoen.



Balbezit
Gezien de prestatie tegen ADO Den Haag, het team wilde er een wedstrijd van maken, zal de ploeg komend seizoen zeker van zich laten horen in de Super League. ADO Den Haag heeft daarentegen minimale wijzigingen in de selectie, waardoor de ploeg ook meer balbezit had en het meeste op de helft van de Belgische tegenstander was te vinden. Dat wil niet zeggen dat de Belgische vrouwen geen kansen hadden, die waren er zeker wel. De grootste kans kwam na een verkeerde inschatting van de Haagse doelvrouw Barbara Lorsheyd. Het was dezelfde Lorsheyd die in tweede instantie een treffer voorkwam.



Treffer
De enige Haagse treffer kwam uit een schitterende aanval die door de doelpuntenmaakster zelf werd opgezet. Via Lobke Loonen en Manon van Raay kwam de bal weer bij Van Egmond terecht, die vervolgens de bal via de paal in de verre hoek schoot.



Overwicht
Na rust bleef de stand ongewijzigd en dat was mede te danken aan de ingevallen keepster aan Belgische zijde. Alyssa van de Poel is eveneens jeugdinternational voor de Belgische ploeg O16. Inzetten van Iris Remmers en van afstand van Gina Viehoff werden door Van de Poel gepareerd. Had ADO Den Haag Vrouwen de tweede treffer gescoord, dan was de score ook hoger uitgevallen. Omdat ADO Den Haag Vrouwen het overwicht niet in treffers kon uitdrukken, bleef het ook een echte wedstrijd, waarbij het in een hoog tempo op en neer ging.



Tevreden
Na afloop was trainer Stephan Vos tevreden over de eerste wedstrijd van ADO Den Haag Vrouwen, waarin alle speelsters minuten hebben gemaakt. Aan Haagse zijde ontbraken Jill van den Ende en Annouk Boshuizen door blessures. Van den Ende raakte aan het einde van vorig seizoen geblesseerd tijdens de oefenwedstrijd tegen AZ. Boshuizen heeft haar blessure meegenomen van FC Twente. De verwachting is dat beiden weer fit zijn voor het tweede blok in de voorbereiding. Hierdoor maakten Felicia de Zeeuw en Cheyenne van den Goorbergh hun debuut in het eerste elftal van ADO Den Haag Vrouwen.



Voorzorg
Louise van Oosten voelde zich op de wedstrijddag niet helemaal 100% en is door trainer Vos uit voorzorg buiten de selectie gehouden. Van Oosten is samen met Remmers door de KNVB opgeroepen voor de stages om tot een definitieve selectie te komen voor het Nederlandse vrouwenteam Onder 20 jaar. Op 20 augustus begint het WK in Colombia. De voorbereiding bestaat uit een drietal stages in Zeist. De eerste stage in Zeist begint aanstaande woensdag. Hierdoor zullen beide speelsters niet bij het volgende duel van ADO Den Haag Vrouwen aanwezig zijn.



Club Brugge
Op vrijdag 2 augustus speelt ADO Den Haag Vrouwen wederom in België, maar dan tegen de vrouwen van Club Brugge. Die komen uit onder de naam Club YLA. De aftrap in Aalter is om 15.00 uur. Op zaterdag 3 augustus sluit ADO Den Haag Vrouwen het eerste blok af met de Open Dag in het Bingoal stadion.

Voor de wedstrijd tegen Club LYA zullen Jet van Mierlo en Victoria Boerboom vanuit de Jong ADO Den Haag aansluiten bij het eerste elftal. Beide O17-jeugdinternationals zullen Remmer en Van Oosten vervangen. Van Mierlo en Boerboom zullen in het tweede blok definitief aansluiten bij het eerste elftal. Daar zullen ze aan de trainingen deelnemen en tijdens oefenwedstrijden in actie komen. De competitiewedstrijden zullen ze gewoon bij Jong ADO spelen. Hiermee voldoet trainer Vos precies aan zijn visie door talentvolle jeugdspeelsters sneller de kans te geven om aansluiting te vinden bij het eerste elftal.



Tweede blok
Het tweede blok zal op 27 augustus beginnen met de trainingen. Op vrijdag 6 september staat er een oefenwedstrijd tegen AZ op het programma. De aftrap op het AFAS-trainingscomplex is om 17.00 uur. Op woensdag 11 september staat er een oefenwedstrijd tegen Ter Leede op het programma. De aftrap in Sassenheim is om 20.00 uur.

Voor zaterdag 14 september staat er een vierluik op het programma met als tegenstanders PEC Zwolle, sc Heerenveen en Telstar. Plaats van handeling is nu nog niet bekend. Vrijdag 20 september staat nog open voor het spelen van een oefenwedstrijd. ADO Den Haag Vrouwen is daarvoor nog op zoek naar een tegenstander.

De eerste competitiewedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie is op zaterdag 28 september. ADO Den Haag gaat dan op bezoek bij sc Heerenveen en de wedstrijd zal om 16.30 beginnen op Sportpark Skoatterwald. Een week later, op zondag 6 oktober, speelt ADO Den Haag Vrouwen de eerste thuiswedstrijd in het Bingoal Stadion. Feyenoord komt dan op bezoek en de aftrap is om 16.45 uur.