19 JUT 10 0 5 5 5
20 VIT 10 2 4 4 4

Datum plaatsing: 12-10-2024 21:07:00

Vrouwenvoetbal: ADO verliest ook van AZ

Zaterdagmiddag verloren de ADO Den Haag Vrouwen in eigen huis van AZ. De Alkmaarse formatie wist vier maal te scoren. Lobke Loonen maakte in de extra tijd de stand wat minder pijnlijk: 4-1.

Na het verlies vorige week thuis tegen Feyenoord waren de ADO Den Haag Vrouwen er extra op gebrand zichzelf en het publiek in eigen stadion te belonen met een overwinning.

Daar dacht de Alkmaarse dames anders over, al in de 19e minuut kwamen ze op voorsprong door een doelpunt van Karlijn Woons. Een kwartier later werd de stand voor AZ door Fieke Kroese verdubbeld: 0-2. ADO had de pech dat de kansen die onder andere Manon van Raay  kreeg net niet goed benut werden. Ook de vrije trappen leverden door het goede optreden van de Alkmaarse keepster niets op. De rust werd met de 0-2 achterstand voor ADO ingegaan.

Na de rust  werd het al snel 0-3 door Desiree van Lunteren en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Vooral toen Pleun Groot er de 79e minuut ook nog het vierde doelpunt voor AZ vanmiddag maakte.
Lobke Loonen maakte de stand in de reservetijd wat draaglijker toen zij op aangeven van Iris Remmers de 1-4 op het scorebord zette, wat ook de eindstand werd.