Datum plaatsing: 21-03-1937 19:59:00

Vriendschapelijke wedstrijd VUC-ADO eindigt in 7-3

Veel nieuwe gezichtspunten heeft de vriendschappelijke ontmoeting tusschen de Haagsche eerste klassen VUC en ADO niet opgeleverd.

Ondanks het feit. dat VUC zondag met abnormaal groote cijfers heeft gewonnen, was het krachtsverschil in het veld niet zoo bijzonder groot. Doch om maar met het belangrijkste te beginnen, de ADO-ploeg faalde over alle linies.

Als dit nu een eerste klasse ploeg moet voorstellen, dan ziet het er voor het Haagsehe voetbal treurig uit. De doelman Bovenlander van ADO heeft verschillende doelpunten doorgelaten, die Koek absoluut had weten te houden. Ook de belde achterspelers waren niet erg betrouwbaar. De middenlinie verwaarloosde geheel en al haar verdedigende taak. Het was hopeloos om te zien, hoe de zwartwitte voorhoede er telkens en telkens weer met glans voorbij snelde. En dan de roodgroene voorhoede. Schotloosheid was de groote fout. Maar het plaatsen en combineren was ook al zeer slecht verzorgd. De VUC-er, hebben het er minder slecht afgebracht. Dommer, In het doel was een waardig vervanger van Slootweg. Zijn lengte had hlj mede, doch ook zijn opstellen en ingrijpen was alleszins goed te noemen.

Kok en Lint hadden de ADO's aanvalslinie volkomen In bedwang. De middenlinie was het minst verzorgde deel van het elftal. De spil was nergens en hij trapte geen bal zuiver. De voorhoede was doortastend en snel, twee factoren dle succes hadden tegenover het eenigszins sloome spel van ADO. Klein en Meevers Scholte waren hier de besten, terwijl Hakman eenlgszins uit den toon viel.

De wedstrijd was niet rijk aan spannende momenten, doch het was een aardig, vlot gespeelde ont» moeting. vooral van VUC zijde. Over het verloop van den wedstrijd, waarover we na de voorgaande opmerkingen gevoegelijk kort kunnen zijn.

Nog het volgende: Reeds na 10 minuten opende Meevers Scholte na een goed algemeen opbrengen de score 1-0  2 Minuten later was VUC weer in den aanval. Behre gaf een goeden pass en Mieras benutte dezen, door juist In den hoek te schieten, 2-0. VUC bleef veel gevaarlijker en Dommers kreeg heel weinig gevaarlijk werk, wat hem dan echter uitstekend afging.

Na 20 minuten zette Hakman voor en Klein was juist een fractie eerder bij den bal dan de uitloopende Bovelander, waarna hij vla zijn hoofd den stand op 3-0 bracht. Kort hierop ging ADO er vandoor en het combineeren vlotte zeer goed. Berg schoot op doel, doch Dommers, stompte den bal weg, waarna van den Brugen onhoudbaar inschoot. 3-1. Binnen 2 minuten doelpuntte ADO nogmaals door Berg vanuit buitenspelpositie.  VUC werd weer slerker en nog voor rust vergrootte zij haar voorsprong tot 5-2 door Behre.

Na de rust was het minder aantrekkelijk. ADO geloofde het blijkbaar wel. Binnen 4 minuten hadden Meevers Scholte en Klein den voorsprong tot 7-2 opgevoerd. VUC nam het nu ook kalmer op. ADO had beslist pech toen Berg tegen den paal schoot. Na een half uur wist van den Bruggen nogmaals voor ADO te doelpunten. Veel bijzonder, gebeurde er niet meer, zoodat het einde kwam met een volkomen verdiende overwinning voor VUC.