19 VVV 4 0 2 2 2
20 RJC 4 0 2 2 2

Datum plaatsing: 06-07-2024 18:00:00

Verslag en foto's: Ruime winst voor ADO in oefenduel met Laakkwartier

Zaterdag werd, zoals traditioneel, de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen Laakkwartier gespeeld. De wedstrijd werd met 0-9 door ADO Den Haag gewonnen.

Keeper Wentges maakte vanmiddag zijn rentree na lang blessureleed.
In de opstelling ontbrak Asante, die in de belangstelling van diverse clubs in binnen- en buitenland zou staan en in onderhandeling zou zijn met een buitenlandse club.  Voor zijn positie in het veld zou de nieuwe aanwinst Steven van der Sloot aangetrokken zijn, die vandaag nog niet meespeelde.Wel speelden er een aantal spelers van onder 21 mee om het elftal compleet te maken.

De spelers droegen deze wedstrijd een rouwband in verband met het recente overlijden van oud bestuurslid Gerard Slager.

Diehard supporter en buurtbewoner Ed Slier van northside.nl mocht deze keer de aftrap verrichten.

Na zes minuten speeltijd viel de eerste treffer van ADO Den Haag te noteren. Jort van der Sande zette de 0-1 op het scorebord. Na deze openingstreffer was het ijs gebroken, want in de drie minuten daarna werd het al gauw 0-4 door achtereenvolgende doelpunten van Schalk, Ideho en Finn de Bruin. Het doelpunt van De Bruin kwam overigens uit een fraai afstandsschot van hem voort.
Daarna moest het publiek nog even wachten op de volgende doelpunten. In de 28e minuut zette van Mieghem de stand op 0-5 en in de 38e minuut zette Silvinho Esajas de 0-6 op het scorebord dat ook de ruststand werd. De scheidsrechter floot overigens ongeveer een minuut eerder voor de rust, aangezien het sportpark aan de Jan van Beersstraat door storm en plensbuien werd geteisterd.

Na de rust bleef alleen Wentges in het veld, de overige spelers waren in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door tien 'verse' spelers.
In de 51e minuut zette Dijkhuizen de stand op 0-7.
Toen de tweede helft een kwartier oud was wisselde Laakkwartier, dat na de rust amper gewisseld had, een aantal spelers. In dezelfde minuut kwam  ADO keeper Van de Riet voor Wentges in het veld en zeven minuten later werd Dijkhuizen vervangen door Maasland. De net in het veld gekomen speler had een aandeel in het doelpunt van Houwaart die even later  de 0-8 op zijn naam zette. Ozcan zette zes minuten voor tijd de 0-9 eindstand op het scorebord.

Een leuke openingswedstrijd met de vertrouwde sfeer aan de Jan van Beersstraat, een wedstrijd waar Wentges op een paar speldenprikjes van het gastheren niet veel te doen had.

Woensdag wacht de volgende oefenwedstrijd. Dan speelt ADO in Naaldwijk tegen het Westlands XI-tal.