19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2

Datum plaatsing: 10-08-2024 18:24:00

Verslag en foto's: openingswedstrijd tegen VVV Venlo eindigt in gelijkspel

ADO Den Haag heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in eigen huis tegen VVV Venlo een punt gepakt. ADO kwam in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft speelde ADO grotendeels met een man minder en moest het een tegentreffer incasseren.

Na de voorbereiding op het nieuwe seizoen waarin zeven oefenduels werden gespeeld, begon zaterdagmiddag het echte werk.

Drie spelers van ADO Den Haag debuteerden in de openingswedstrijd tegen VVV Venlo vanaf de eerste minuut: nieuwe aanwinst Steven van der Sloot die al in zes van de zeven oefenwedstrijden meespeelde en jeugdspelers Rafael Struick en Ronny Boakye.
De onlangs aangetrokken verdere versterkingen Sekou Sylla, Danou Lourens en Juho Kilo begonnen deze wedstrijd op de bank.
Hugo Wentges heeft een kleine terugval na zijn herstel van een langdurige blessure, zijn vervanger in het doel was Tim Coremans.

Beide teams waren aan het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. De grootste kans in de eerste fase om op voorsprong te komen was die van Schalk die op aangeven van Ideho over het goal kopte.
Over en weer werden er wat kleine overtredingen gemaakt waarvoor scheidsrechter Van Oostrom vooralsnog geen gele kaart uitdeelde.
In de 27e minuut kwam ADO goed weg toen een verlengde vrije trap van de Limburgers op de lat uiteen spatte. Voor het team van Kalezic werd het oppassen geblazen, want de tegenstander groeide naarmate de wedstrijd verliep.
ADO deelde af en toe een paar speldenprikjes uit, zoals door Rafael Struijk, maar veel moeite had keeper Jan de Boer daar niet mee. De overtredinkjes gingen daarna verder en dat leverde in de 35e minuut een gele kaart op voor debutant Van der Sloot.
In de 38e minuut kwam ADO enigszins tegen de verhouding in op voorsprong door Van Mieghem die in de rebound, na een redding van keeper De Boer op een afstandschot van Finn de Bruin, de bal intikte: 1-0. Met die stand werd zeven minuten later de rust ingegaan.

In de rust bleef Boakye achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was debutant Sekou Sylla.
ADO moest vanaf de 53e minuut met tien man verder doordat Van der Sloot voor de tweede keer in deze wedstrijd de gele kaart kreeg voorgehouden en dus rood.
Finn de Bruin werd in de 60e minuut vervangen door debutant Juho Kilo. Tegelijk werd ook Struijck vervangen door Surmeli.
Konstantinos Doumtsios van VVV maakte in de 70e minuut de stand gelijk.
Een minuut daarvoor had VVV keeper Jan de Boer nog redding moeten brengen op een inzet van ADO.
Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd werden debutant Lourens en Granli voor Van Mieghem en Esajas ingebracht. Ideho had in de 85e minuut de winnende treffer op zijn voet, de bal ging echter rakelings langs het doel. In de extra tijd viel er wederom een gele kaart voor een debutant, ditmaal voor Jehu Kilo.

Volgende week zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan speelt ADO uit tegen FC Dordrecht.