19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2

Datum plaatsing: 17-08-2024 18:31:00

Verslag en foto's:Ook uitduel tegen FC Dordrecht eindigt in remise

Zaterdagmiddag pakte ADO in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht op de Krommedijk een puntje. Nadat Van Mieghem in de eerste helft ADO op voorsprong had gebracht zette FC Dordrecht invaller Codutti de stand op 1-1.

Trainer Kalezic kon deze wedstrijd geen beroep doen op Steven van der Sloot en Lee Bonis. Van der Sloot kreeg tijdens de thuiswedstrijd vorige week zaterdag tegen VVV Venlo 2x geel en dus rood en de nieuwe aanwinst Lee Bonis bleek nog een wedstrijd schorsing tegoed te hebben. Op de plek van Steven Sloot begon Juho Kilo als en Rafael Struick begon net als de vorige wedstrijd op de spitspositie.
Verder stond Tim Coremans weer in het doel. Hugo Wentges nam plaats op de bank.

Het eerste kansje in de wedstrijd was in de 8e minuut voor de thuisclub, nadat Coremans de bal bij de tegenstander inleverde. Het schot daarna van Pynadath was gelukkig een makkelijke prooi voor Coremans. Een minuut later had Ideho de mogelijkheid om ADO op voorsprong te zetten, maar ook de Dordtse keeper was alert.
Een voor ADO gevaarlijk moment was er in de 14e minuut toen Dordrecht uit een corner op het Haagse doel schoot, Coremans liet de bal glippen maar hij wist daarna toch nog ternauwernood redding te brengen. Een schot van Schalk tien minuten later raakte buitenkant paal, zo ook een schot van Finn de Bruin uit een vrije trap van Van Mieghem een kwartier voor rust. In de 36e minuut kwam dan toch de 0-1 voor ADO op het scorebord door een Van Mieghem die een afstandschot van Vlak in de rebound achter keeper Bossin werkte.

Dordrecht bracht direct na de rust een dubbele wissel in. Bij ADO bleef Finn de Bruin in de kleedkamer achter voor Kursad Surmeli. Coremans bracht een paar minuten na het begin van de tweede helft redding op een aanval van 'de Schapenkoppen'.
In de 60e minuut werd Sylla vervangen door Boakye. Een rommelige fase van de wedstrijd volgde. waarin FC Dordrecht wisselspeler Codutti in de 67e minuut de stand gelijk maakt: 1-1

Surmeli bleek toch nog last van zijn blessure te hebben en werd na het tegendoelpunt vervangen door Granli. Tien minuten voor het eind van de officiële speeltijd kwam Dano Lourens voor Rafael Struick in het veld.
Daarna was er nog spektakel genoeg: Een schot van Lourens was niet hard genoeg en belandde aan de zijkant van het doel en aan de andere kant werd een afstandschot van Dordrecht met de vuisten weggewerkt door Coremans. In de zes minuten extra speeltijd werden beide doelen in de allerlaatste minuten onder vuur genomen. In de laatste seconden van de wedstrijd kwam ADO wederom goed weg toen Granli zijn doelman te hulp kwam door de bal van de doellijn te halen. De wedstrijd eindigde dus net niet in een voorsprong voor Dordrecht.

Totaal dus twee puntjes uit twee wedstrijden en dan wacht vrijdag ook nog de thuiswedstrijd tegen FC Volendam.