19 CAM 6 1 1 4 4
20 JUT 6 0 2 4 2

Datum plaatsing: 11-05-2024 20:41:00

Verslag en foto's: Ook ADO Vrouwen verliest laatste competitieduel van seizoen

Net als het mannenelftal van ADO afgelopen vrijdagavond heeft ADO Den Haag Vrouwen zaterdagmiddag de laatste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De wedstrijd eindigde in 1-3 voor Ajax.

Vrijdagavond na de mannenwedstrijd tegen Jong PSV waren een aantal spelers én speelsters winnaars van de Karel Jansen Trofee.
Van de dames waren het Louise van Oosten (talent van het seizoen), Lobke Loonen (talent van het seizoen) en Bo Vonk (speelster van het seizoen) die in de prijzen vielen. Zij stonden vanmiddag ook weer in de basis tegen Ajax.

De wedstrijd van vanmiddag stond in het teken van de laatste wedstrijd van het seizoen, waarna afscheid werd genomen van een aantal speelsters en medewerksters in het management van de ADO Den Haag Vrouwen.
Maar ook was het een belangrijke wedstrijd voor de tegenpartij. Want als koploper FC Twente vandaag verloor van Twente en Ajax won, dan zou Ajax kampioen van de Azerion eredivisie worden. Vanwege de belangen werd de wedstrijd live uitgezonden en was er een KNVB vertegenwoordiger met een kopie van de kampioensschaal aanwezig. Voor ADO stond er niets meer op het spel dan een mooie afsluiting van het seizoen af te dwingen.

De tegenstander begon meteen al goed, met een schot op doel in de tweede minuut, maar keepster Lorsheyd was alert en voorkwam een vroege achterstand. In de 17e minuut kwam ADO goed weg nadat Ajax speelster Tolhoek haar inzet op de lat zag belanden. Direct daarna sprintte ADO richting het doel van Regina van Eijk met een goede actie van Dessing, maar ook Van Eijk hield vooralsnog haar doel schoon.
Een kwartier later was het weer Tolhoek die een poging waagde om haar team op voorsprong te brengen en dat lukte haar dan ook door te profiteren van een fout in de Haagse verdediging: 0-1.
Vijf minuten voor rust werd Dessing in de 16 neergehaald. Scheidsrechter Koen Molenaar wees naar de stip en de Ajax speelster kreeg geel. Lobke Loonen benutte de penalty en bracht ADO daarmee op gelijke hoogte: 1-1.

ADO kwam ongewijzigd uit de kleedkamer. In de 48e minuut leek ADO op voorsprong te komen door een kluts voor de goal waarvan IJzerman profiteerde, maar de bal ging net naast. Maar ook al was de bal in het doel gegaan, de grensrechter had al gevlagd voor buitenspel.
Daarna volgde een mindere fase voor ADO. Na een aanval van Ajax had Lorsheyd de bal niet klemvast, gelukkig wist ze dat op tijd te herstellen. In de 60e minuut was het bijna raak voor Ajax, de bal schampte echter de lat. Drie minuten later was het dan wel raak. Lily Yohannes zette de 1-2 op het scorebord.
Daarna volgden er aan beide kanten een aantal wissels. Voor ADO kwam Suzanna in voor Douma en even later kwamen Abali en VandeVelde in voor Van Raay en IJzerman.
Zes minuten voor tijd werd het ook nog 1-3 door een doelpunt van Hoekstra. Lakeesha Eijken en Laura Dankelman kregen nog wat speelminuten ten koste van Shanique Dessing en Bo Vonk  maar het maakte allemaal niet meer uit, de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld en eindigde in de winst voor Ajax.

En toch was de stand een deceptie voor Ajax, omdat FC Twente met 2-0 van Telstar  won - beide doelpunten werden overigens gemaakt door oud ADO Den Haag speelster Jaimy Ravensbergen - waardoor FC Twente kampioen werd.

ADO eindigde overigens gewoon in het linkerrijtje, op de vijfde plaats van de Azerion eredivisie Vrouwen.