19 JUT 10 0 5 5 5
20 VIT 10 2 4 4 4

Datum plaatsing: 10-10-2024 15:28:00

Verslag en foto's: oefenwedstrijd ADO Den Haag - NAC eindigt in 0-2

ADO Den Haag speelde donderdagmiddag in eigen huis een oefenwedstrijd tegen NAC Breda met 0-2 verloren. De eindstand stond al na dertien minuten op het scorebord.

In de competitieloze week had ADO, zoals gebruikelijk, een oefenwedstrijd ingepland. Ditmaal tegen het vorig seizoen naar de eredivisie gepromoveerde NAC Breda.
Trainer Kalezic moest een aantal spelers missen wegens interlandverplichtingen. Lee Bonis, Sekou Sylla, Kilian Nikiema en Silvinho Esajas. Daardoor kregen een aantal jeugdspelers, die al eerder meespeelden met en in het eerste elftal een plaats in de basis zoals Sky Heesen, Maikey Houwaart en Ronny Boakye. Jeugdspeler Illajh de Ruijter maakte zijn debuut in de basis van deze oefenwedstrijd.
Bij NAC begon oud ADO Den Haag speler Boy Kemper op de bank.

Er was, mede vanwege het doordeweekse tijdstip en de voorwaarde dat voor deze wedstrijd alleen seizoenkaarthouders welkom waren, maar weinig supporters op de wedstrijd afgekomen. Zij zagen dat ADO het moeilijk had tegen de eredivisionist.
Al in de tiende minuut kwam ADO op achterstand door een doelpunt van Roy Kuijpers: 0-1. Drie minuten later werd de score al verdubbeld door Jensen: 0-2.
ADO herpakte zich na de tegendoelpunten, maar maakte het zich moeilijk en leed onnodig veel balverlies. De eerste echt kans was er in de 20e minuut toen Lourens op aangeven van Houwaart op het Brabantse doel schoot. De bal ging echter langs buitenkant paa. Veel meer had ADO in de eerste helft niet in te brengen tegen het sterke NAC. Toch werd de schade tot de rust beperkt gehouden tot de 0-2.

Tijdens de rust bleven Wentges, Surmeli, Vigen en Van Mieghem in de kleedkamer achter voor Coremans, El Harchaoui, Finn de Bruin en Lorenzo Maasland. Ook bij NAC werden er vier wissels, waaronder keeper Kortsmit, doorgevoerd.
Er waren wat meer mogelijkheden voor ADO, waaronder voor Maasland, maar die leverden vooralsnog geen doelpunt op.
NAC wisselde ondertussen lustig door en ook ADO bracht in de 65e minuut twee wissels in. Mohammad werd vervangen door Ideho en Illajh de Ruijter door Van der Sloot.
ADO wist in de tweede helft goed stand te houden en Maasland was in het laatste kwartier wederom dicht bij een doelpunt.
Op slag van het Haags kwartiertje maakte jeugdspeler Ties Brouwer zijn debuut in een oefenwedstrijd van ADO, hij verving Matteo Waem. Ook Jayden Tammes mocht voor het eerst optreden in het eerste elftal, hij verving Sky Heesen. Vijf minuten voor tijd ging Finn de Bruin er uit voor Jari Vlak. De laatste minuten verliepen zonder noemenswaardige acties. De wedstrijd eindigde derhalve in 0-2 voor NAC Breda.