19 VVV 4 0 2 2 2
20 RJC 4 0 2 2 2

Datum plaatsing: 10-07-2024 22:06:00

Verslag en foto's oefenduel Westlands XI - ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft woensdagavond op Sportpark De Hoge Bomen te Naaldwijk met 1-3 ewonnen van het Westlands Elftal.

Het tweede oefenduel in de  voorbereiding op het nieuwe seizoen was in onderling overleg met een half uur vervroegd naar 18:00 uur vanwege de halve finale die Oranje later op de avond zou spelen tegen Engeland.

De nieuwe aanwinst, Steven van der Sloot, maakte zijn debuut bij ADO, waar hij meteen in de basis mocht starten.

Dat het niet zo'n makkelijke oefenwedstrijd zou worden als afgelopen zaterdag tegen Laakkwartier dat in 0-9 voor ADO eindigde, bleek al snel toen ADO  In de zesde minuut achterstand kwam door een doelpunt van Steyn de Bruijn: 1-0.
Drie minuten later bracht debutant Steven van der Sloot  ADO op gelijkstand: 1-1. Hij draaide om zijn eigen as en krulde de bal achter doelman Quinten van der Helm.
ADO had daarna nog een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar kon de kansen niet in een doelpunt omzetten, mede vanwege de sterke verdediging van de gastheren die ook nog een doelpunt van Schalk op de lijn wist te stoppen
Een afstandschot van Van der Sande vlak voor rust mondde net niet uit in een doelpunt.

Na de rust bracht trainer Kalezic zeven wissels in. Wentges, Waem, Boakye en Finn de Bruin bleven staan en Esajas, Dijkhuizen, Houwaart, Maasland, Struick, Surmeli en Does kwamen in het veld voor Steven van der Sloot, Daryl van Mieghem, Jari Vlak, Jort van der Sande, Joel Ideho, Alex Schalk en Devyn Payne.
Wisselspeler Dijkhuizen zette ADO twee minuten na de rust op de fel begeerde voorsprong. De wedstrijd bleef spannend vanwege de stugge tegenstand die de Westlanders boden.
In de 58e minuut werden Finn de Bruin, Waem en Boakye gewisseld voor Karijowidjojo, Payne en Ozcan.
Het Haags kwartiertje werd ingegaan met een vrije trap van Surmeli, maar zijn doelpoging was een makkelijke prooi voor de keeper.
In de minuut daarna werd keeper Wentges vervangen door keeper Van de Riet en Ozcan kwam in het veld voor Houwaart.
Vijf minuten voor tijd werd de geblesseerde Payne  vervangen door Houwaart.
Terwijl iedereen al in de startblokken stond om zich naar huis te haasten om de verrichtingen van Oranje te volgen, viel in 88e minuut de 1-3 door Maasland. Dat werd de eindstand van deze krachtmeting van vanavond.