19 VIT 9 2 4 3 4
20 JUT 9 0 4 5 4

Datum plaatsing: 13-07-2024 18:40:00

Verslag en foto's: oefenduel tegen Sparta eindigt in gelijkstand

De oefenwedstrijd van ADO Den Haag tegen eredivisionist Sparta in Middelharnis eindigde in 1-1 gelijkspel. Het Haagse doelpunt kwam op naam van Daryl van Mieghem.

De opbrengst van de benefietwedstrijd, Sparta speelt elk jaar een benefietduel voor het goede doel, was dit jaar voor de stichting ALS. Een gezamelijk inititatief van de Rotterdamse club en hun hoofdsponsor De Goudse Verzekeringen.

Voor de wedstrijd begon werd er een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van oud Spartaan Jaap van der Ploeg.

Sparta begon sterk aan de wedstrijd.
Al in de negende minuut moest ADO wisselen. De geblesseerde Surmeli werd naar de kant gehaald, zijn vervanger was Finn de Bruin. Schalk nam daarna de aanvoerdersband van Surmeli over.
Na twintig minuten spelen werd ADO wat sterker en waren er wat kansjes voor van Van der Sande en De Bruin met schoten op het doel van buiten de 16 meter.
Sparta had in de 24e de grootste kans, hun speler Verschueren was dicht bij de openingstreffer.
In de 31e minuut voerde Sparta trainer Jeroen Rijsdijk twee wissels door: Ten Quintero en Jonathan De Guzman kwamen in het veld voor Julian Baas en Rick Meissen. De wisselspelers stonden amper in het veld toen Tobias Lauritsen in dezelfde minuut de 1-0 op het scorebord zette. Uit een kort genomen vrije trap schoot Lauritsen op het Haagse doel, doelman Wentges schoot de bal daarop tegen Lauritsen, waarna de bal alsnog in het doel terecht kwam.
In de 38e minuut maakte van Mieghem de gelijkmaker: 1-1. Met de gelijkstand werden even later de kleedkamers opgezocht voor de rust.

Beide ploegen kwamen na de rust ongewijzigd uit de kleedkamers.
ADO kende in de tweede helft een goede fase met kansen voor Schalk, van Mieghem en Ideho, maar keeper Olij en de Rotterdamse verdediging bleven alert bij de Haagse aanvallen.
In de 62e minuut voerde Sparta zeven wissels door.
Ook ADO wisselde veel spelers. In de 73e minuut kwamen keeper Kilian Nikiema, Maikey Houwaart, Keanu Does, Rafael Struick, Iran Karijowidjojo, Devyn Payne, Lorenzo Maasland, Sky Heesen, en Issac Dijkhuizen in het veld. Alleen Finn de Bruin en Matteo Waem bleven staan.  In de 88e minuut kwam Özen voor Waem in het veld.
Het veranderde allemaal niets aan de stand. De wedstrijd eindigde in de 1-1 gelijkstand die al in de eerste helft werd bereikt. Een mooi resultaat tegen de eredivisionist.