19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2

Datum plaatsing: 27-07-2024 18:44:00

Verslag en foto's: oefenduel tegen Deinze eindigt in gelijkspel

ADO Den Haag speelde zaterdagmiddag de tweede en laatste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp deze week in Zeeland. De wedstrijd eindigde in 1-1.

In de opstelling waren twee wijzigingen aangebracht ten opzichte van de opstelling afgelopen woensdag in de oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem. In plaats van Coremans stond nu Wentges in het doel en Granli werd vervangen door Esajas.

Bij Deinze begon oud ADO Den Haag speler Dhoraso Klas in de basis.

De besloten wedstrijd was voor de Haagse en Belgische supporters via een stream van DPG media te volgen, toch waren er wat bezoekers vanuit de omgeving op de wedstrijd afgekomen.

ADO begon scherp aan de wedstrijd en kon al in de derde minuut op voorsprong te komen na een kopbal van Waem vanuit  een corner, maar de bal kwam in het zijnet terecht.
Zes minuten later kwam een afstandschot  van Vlak naast het Belgische doel terecht. De rest van de eerste helft liep daarna gelijk op. Pas in de 35e minuut viel er weer een grote Haagse kans te noteren, de keeper wist echter het schot van Schalk te pareren.

In de rust voerde Deinze een aantal wissels door, ADO begon ongewijzigd aan de tweede helft.
In de 48e minuut schoot Ideho rakelings langs het doel.
Een paar minuten later moest Klas geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger was Laurent Lemoine.
De eerste wissel die trainer Kalezic inbracht was in de 60e minuut. Surmeli kwam in het veld ten koste van Finn de Bruin.
Deinze bracht ondertussen ook weer een aantal wissels in.
In de 73e minuut kopte Waem vanuit een hoekschop van Van Mieghem bij de tweede paal binnen: 1-0
ADO kon niet lang van de voorsprong genieten door een bijzonder tegendoelpunt in de 75e minuut. Keeper Dutoit schoot de bal ver naar voren en de bal rolde achter keeper Wentges het doel in: 1-1. Even daarvoor was Payne in het veld gekomen voor Boakye.
Van Mieghem had een paar minuten een grote mogelijkheid om ADO weer op voorsprong te zetten, maar ook deze doelpoging ging naast.
In de laatste tien minuten kwamen Does en Maasland in het veld voor Waem en Van Mieghem.
Payne had niet veel plezier van zijn invalbeurt. Bij een verdedigende actie in de laatste minuut werd hem door scheidsrechter Wolff de rode kaart voorgehouden voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

De wedstrijd eindigde derhalve in de 1-1 gelijkstand.

Komende week staat de oefenwedstrijd tegen Jong AZ op het programma.