19 CAM 6 1 1 4 4
20 JUT 6 0 2 4 2

Datum plaatsing: 22-05-2024 20:45:00

Verslag en foto's:nipt verlies tegen Excelsior in halve finale play-offs

ADO Den Haag speelde woensdagavond de eerste wedstrijd van de halve finale play-offs thuis in het Bingoal Stadion. Na een slechte eerste helft waarin ADO met 0-2 achter kwam wist ADO in de tweede helft terug te komen en de stand wat draaglijker te maken.

De wedstrijd vanavond was ietwat beladen door de play-offs finale twee jaar terug tegen Excelsior die in een teleurstelling eindigde. Na eerst met 3-0 voor te hebben gestaan maakte Excelsior toen gelijk. In de verlenging werd het 4-4 waardoor die finale met strafschoppen beslist moest worden. De wedstrijd eindigde in het voordeel van de Rotterdamse club waardoor Excelsior promoveerde en ADO in de Keuken Kampioen Divisie bleef. Er viel vanavond dus nog een appeltje te schillen.

Kalezic kon geen beroep doen op Absalem die afgelopen zaterdag in de kwartfinale wedstrijd tegen De Graafschap met 2 x geel van het veld werd gestuurd. Ook Schalk was door een blessure niet beschikbaar. Ideho, Van der Sande en Surmeli startten vanavond wel weer in de basis.

Bij Excelsior startte oud ADO Den Haag jeugdspeler Lance Duijvestijn in de basis en begon oud ADO Den Haag speler Mike van Duinen op de bank.

Het stadion alsook het uitvak waren vanavond weer goed gevuld.

Dat de wedstrijd voor beide clubs van groot belang was bleek uit kleine irritaties aan beide kanten door lichte overtredingen over en weer. De eerste kans voor ADO kwam in de 8e minuut tot stand na een kopbal van Waem uit een hoekschop, die bleef echter zonder resultaat, omdat de bal net naast het doel van Van Gassel belandde. In de twaalfde minuut was er een enorme kans voor Vlak, hij kon de bal zo het lege doel inschuiven, maar hij besloot de bal op Van Mieghem af te geven, waardoor de kans verloren ging. Daarna kreeg ADO kans op kans door inzetten van Siereveld en Ideho. Het was gewoon wonderbaarlijk dat de bal niet in het doel belandde. En zoals het dan vaak is, als je zelf niet van de kansen profiteert dan doet de tegenpartij dat al bij 1 doelpoging. In de 16e minuut schoot Driouech zijn team op voorsprong: 0-1. Daarna was het even Excelsior dat de klok sloeg. Al gauw werd de stand verdubbeld, in de 23e minuut zette oud ADO Den Haag jeugdspeler Duijvestijn de 0-2 op het scorebord. ADO probeerde zich terug te vechen, maar kreeg geen grip op de wedstrijd en moest het van een doorbraak hebben zoals een afstandsschot van Van der Sande, maar helaas bleek het schot een makkelijke prooi voor Van Gassel. Ook een poging van Veerman liep op niets uit, de bal ging hoog over het Rotterdamse doel.

Het was allemaal niet genoeg. Vlak voor rust was er nog een grote kans voor Excelsior om de voorsprong nog verder te vergroten, gelukkig leverde die alleen een corner op. Het matige spel van ADO leverde een fluitconcert op toen de spelers de kleedkamer opzochten voor de rust. Tijd voor een peptalk om in de tweede helft beter uit de verf te komen.

De tweede helft begon met een kans voor ADO die wederom niets opleverde, ook niet in de rebound. Ook Veerman die in de playoffs serie nog niet gescoord heeft lukte het niet om op aangeven van Waem de keeper te verschalken. Excelsior wisselde doelpuntenmaker Driouech in de 60e mnuut voor Cisse Sandra.
Drie minuten later kwam bij ADO Silvinho Esajas in het veld voor Vigen. Het spel werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds rommeliger.  Als ADO al eens de bal in bezit probeerde te houden leverde dat een gele kaart op van scheidsrechter Sander van der Eijk. Van der Sande, Ideho, Asante en Waem kregen allen geel.
Ideho was in de 68e minuut dicht bij een aansluitingstreffer, maar die wist Van Gassel te voorkomen. Een treffer van Veerman drie minuten later kon hij echter niet pareren: 1-2. Nadat ook Esajas de gele kaart kreeg voorgehouden wisselde Kalezic Surmeli voor Finn de Bruin. Het Haags kwartiertje leverde kansen op doordat ADO zich herpakte en zich in de wedstrijd terugvocht. Acht minuten voor tijd ging Van der Sande geblesseerd het veld af, zijn vervanger was Sellouki. Veerman had een paar minuten voor tijd de gelijkmaker op zijn schoen, maar keeper Van Gassel redde met zijn vuisten, ook in de rebound lukte het niet om de bal in het doel te krijgen. In de laatste minuut van de zes minuten extra tijd was het een wonder dat een inzet van Veerman niet leidde tot de gelijkmaker. De stand bleef dus 1-2.

De return van deze halve finale wordt zaterdagavond in Rotterdam gespeeld. De uitwedstrijd begint om 20:00 uur.