19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2

Datum plaatsing: 02-08-2024 20:36:00

Verslag en foto's: Laatste oefenduel eindigt in verlies tegen Jong AZ

ADO Den Haag speelde vrijdagmiddag de zevende en laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De wedstrijd eindigde in 1-2 voor de gasten.

De besloten oefenwedstrijd werd in eigen huis gespeeld.

Een aantal spelers van ADO waren niet inzetbaar. Daardoor ontbraken Wentges, Granli, Vigen, Esajas en Mikey Houwaart vanmiddag in de opstelling. Bij AZ zat een oude bekende op het trainersbankje. Oud ADO Den Haag speler Ramon Leeuwin is nu assistent-trainer van de Jonge Alkmaarders.

Jong AZ had in de 7e minuut een grote kans om op voorsprong te komen door een vrije trap net buiten de 16. Kees Smit schoot echter over het doel van Coremans.
ADO kon daar vooralsnog niet veel tegenover stellen. Na de drinkpauze halverwege de eerste helft vanwege het warme weer gaf Ideho een voorzet op Schalk, maar de doelpoging mondde in niets uit.
In de 38e minuut werd de ruststand bereikt door een hard schot van Smit op het Haagse doel 0-1.

In de rust bleef Surmeli achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was debutant Milan Hokke, de speler die dit seizoen van de o21 van Feyenoord wordt gehuurd.
Ideho zette een paar minuten na de rust de stand op aangeven van Van Mieghem gelijk: 1-1.
Zoals gebruikelijk in oefenwedstrijden werd er veel gewisseld gedurende de tweede helft.
Voor ADO kwamen Heesen en Does voor Boakye en Finn de Bruin in het veld. De laatste verliet met kramp het veld.
Een grote mogelijkheid van Struijk om ADO op voorsprong te zetten bleef helaas onbenut. Zijn schot ging voorlangs het doel van keeper Deen.
In de 82e minuut van de tweede helft verlieten Schalk en Struick het veld voor Maasland en Karijowidjojo.
Twee minuten later bracht Van Aken Jong AZ op voorsprong: 1-2. Een aanval van Van der Sloot daarna bracht geen verandering meer in de stand.
Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was de gele kaart die debutant Hokke in de extra tijd door scheidsrechter Henshuys werd voorgehouden.

Zaterdag is de Open Dag/Familiedag van ADO in en rond het stadion. Volgende week zaterdag speelt ADO de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in het Bingoal Stadion tegen VVV Venlo