19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2

Datum plaatsing: 30-08-2024 21:59:00

Verslag en foto's: Excelsior vernedert ADO wederom

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Excelsior een flinke afstraffing gehad. De Rotterdammers wonnen met 0-5. Bijna alle treffers kwamen tot stand door fouten in de haagse verdediging.

Trainer Darije Kalezic stelde het zelfde team op als waarmee vorige week vrijdag de thuiswedstrijd tegen  FC Volendam werd gewonnen.
Zoals bekend heeft hij nog niet de beschikking over Finn de Bruin, waarvan de blessure achteraf gelukkig geen hamstringblessure blijkt te zijn. Ook Surmeli en Lasse Vigen waren door blessures niet inzetbaar. Keeper Hugo Wentges die na zijn blessure vooralsnog bij het o21 team wedstrijdritme opdoet, zat wederom op de bank.

De laatste ontmoeting met Excelsior eindigde in mei dit jaar  in een 7-1 overwinning voor de Rotterdammers in de play-offs halve finale om promotie. Tijd om deze slechte uitslag vanavond te doen vergeten werd er voor de wedstrijd gedacht. Helaas onterecht.

In de vijfde minuut had Van Mieghem een grote kans om ADO op voorsprong te zetten, zijn voorzet op Lee Bonis bereikte de Noord-Ierse spits niet waarna de bal voorlangs het doel van de Rotterdamse doelman Calvin Raatsie rolde. Even later kon Coremans redding brengen op een schot van Seydou Fini.
De wedstrijd ging qua kansen gelijk op, maar vooralsnog bleven de mogelijkheden om de score te openen zonder resultaat. Excelsior leek in de 20e minuut op voorsprong te komen, maar scheidsrechter Teuben floot terecht voor buitenspel. In de 22e minuut was het dan wel raak voor de Rotterdammers, aan het doelpunt zat echter wederom een luchtje van buitenspel. Maar deze telde wel en dus kwam de 0-1 door Noah Naujoks op het scorebord.
ADO kreeg in de 30e minuut een vrije trap mee nadat Waem tegen de grond was gewerkt, maar ook die leverde niets op. Een afstandschot van Lee Bonis vijf minuten voor de rust belandde in het zijnet. Het zat de Haagse formatie de eerste helft niet mee, waarbij vermeld moet worden dat Excelsior de Hagenaars steeds op snelheid aftroefde. In de twee minuten extra tijd was Naujoks wederom gevaarlijk, maar Coremans was alert en voorkwam daarmee een grotere achterstand.

In de rust bleef de eerder geblesseerde Waem in de kleedkamer achter, zijn vervanger was Granli.
ADO kreeg in de eerste minuut van de tweede helft een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar Bonis kon de bal niet afspelen. Via Ideho kwam de bal daarna bij Van Mieghem terecht die hoog over schoot. In de minuten erna volgden de kansen voor ADO zich achterelkaar op. Granli en even later Bonis probeerden de keeper te verschalken, maar die wist zijn doel schoon te houden. Ook nadat Sekou Sylla dé kans had om de stand gelijk te maken.
En als je dan alle kansen mist dan weet de tegenstander de enige kans die het tot dusverre in de tweede helft kreeg wel te benutten. Richie Omorowa kon eenvoudig door de verdediging heen lopen en zette de stand in de 58e minuut op 0-2. Drie minuten later kon Coremans weer vissen: Cedric Hatenboer maakte de 0-3. ADO leed na het kansrijke begin van de hervatting onnodig veel balverlies en Excelsior was sneller in de omschakeling.
Kalezic bracht in de 68e minuut Lourens in voor Schalk. Ook Excelsior voerde een aantal wissels door. Oud ADO Den Haag speler Mike van Duinen was bij een eerdere wissel, net na het derde doelpunt van Excelsior, in het veld gekomen. Net voor het begin van het haags kwartiertje werd Sylla gewisseld voor Ronny Boakye.
In de 80e minuut zette Bonis aan voor een tegentreffer, maar de nieuwe spits die tot nu toe droog staat zag zijn doelpoging langs het doel gaan.
In de 82e minuut vervloog de hoop om de stand wat draaglijker te maken toen de net ingevallen Van Duinen de 0-4 op het scorebord zette. Veelzeggend was dat het zijn eerste doelpunt sinds ruim drie jaar was en zijn voorlaatste doelpunt van hem was ook tegen ADO Den Haag. Tekenend was wel dat hij niet om zijn doelpunt kon juichen.

Kalezic bracht Struick in voor Van Mieghem en Hokke voor Esajas.
Nog was de afstraffing niet voorbij, in de 88e minuut werd het 0-5 door een treffer van Jerroldino Armantrading. Na de 90e minuut floot Teuben meteen de wedstrijd af en werd er geen extra tijd bijgeteld. Iets waar iedereen het, gezien de wedstrijd, mee eens was.

Volgende week is er vanwege interlands geen competitieronde. ADO heeft een oefenwedstrijd gepland op woensdag 4 september tegen Almere City FC. De wedstrijd start om 13:00u in het Bingoal Stadion en is gratis toegankelijk voor publiek.