19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2

Datum plaatsing: 23-08-2024 21:57:00

Verslag en foto's: Eerste winst dit seizoen in thuisduel tegen FC Volendam

ADO heeft zaterdagavond in eigen huis met 2-1 FC Volendam verslagen. Na een voorsprong van 2-0 maakte uitgerekend Henk Veerman, vorig jaar nog de 'haagse paling' de 2-1. ADO liet zeker in de eerste helft goed spel zien, maar zakte in de tweede helft -waarin het deels met een man meer speelde- een beetje in.

Het is alweer even geleden dat ADO het tegen FC Volendam opnam, op 18 maart 2022 was de laatste ontmoeting die in een gelijkspel van 1-1 eindigde. Het Haagse doelpunt kwam toen op naam van Samy Bourard.

Na de eerste twee wedstrijden van dit seizoen twee maal gelijk te hebben gespeeld (thuis tegen VVV Venlo en uit tegen FC Dordrecht) werd het vanavond uiteraard hoog tijd om de volle buit van drie punten binnen te halen.

De Noord-Ierse spits Lee Bonis maakte vanavond zijn debuut bij ADO en begon meteen in de basis. Ook verdediger Steven van der Sloot die vorige wedstrijd een schorsing uitzat vanwege 2x geel tijdens de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo speelde vanaf de eerste minuut mee. Trainer Kalezic moest daarentegen drie spelers die met (langdurige) blessures kampen missen. Lasse Vigen is voorlopig niet inzetbaar, zo ook Kursad Surmeli, verder heeft Finn de Bruin last van een hamstringblessure. Keeper Hugo Wentges is nog niet helemaal wedstrijdfit en zat vanavond weer op de bank net als Granli die nog niet een hele wedstrijd ingezet kan worden.

Bij tegenstander FC Volendam stonden oude bekende Bilal Ould-Chikh en natuurlijk ook Henk Veerman in de basis. Veerman die vorig seizoen door ADO werd gehuurd en topscorer van het seizoen werd.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd om de score te openen was in de derde minuut voor Van Mieghem, keeper Lauwers wist de bal echter met zijn vuisten uit zijn doel te houden. Een minuut later was er een kans voor Schalk, zijn schot ging over het doel. Kansen te over, want in de minuten erna bestormde ADO meermaals het Volendamse doel.
In de 10e minuut speelde Ideho de bal af op debutant Lee Bonis die bijna keeper Lauwers wist te verschalken. Ook een tweede poging wat later van de Ierse spits bleef zonder resultaat.
Volendam kwam daarna wat terug in de wedstrijd en had onverwachts een grote kans om de bal in het lege doel te werken. Coremans was uit zijn doel gekomen omdat de verdediging niet alert was. De bal ging gelukkig voorlangs het doel. In de 20e minuut wist Esajas een kopbal van Amevor op de doellijn te keren.  11 minuten later kwam ADO op voorsprong door een fraaie treffer van Schalk, die vanuit een vrije trap van Van Mieghem de bal achter doelman Lauwers wist te werken : 0-1.
Sekou Silla probeerde voor de rust met een afstandschot de keeper te verrassen, maar de keeper zat er goed bij.

ADO begon ongewijzigd aan de tweede helft, waarin ADO al snel de score verdubbelde. In de 54e minuut zette Jari Vlak de 2-0 op het scorebord. Een mooie voorsprong, maar ADO moest wel bij de les blijven want een minuut later had Beukers van Volendam de aansluitingstreffer op zijn schoen.
En die aansluitingstreffer kwam er toen Veerman in de 62e minuut de stand op 2-1 zette. Een minuut eerder had Bonis een grote mogelijkheid om de wedstrijd met 3-0 in het slot te gooien.
Volendam moest vanaf de 67e man met tien man verder vanwege een rode kaart (2 x geel) voor Daniel Beukers.
Van der Sloot werd in de 77e minuut vervangen door Granli en even later kwam Dano Laurens in het veld voor Van Mieghem.
Daarna was er een kans voor Schalk op aangeven van Bonis. De rest van de tweede helft ging ADO slordig met de kansen om en Volendam had op een schot van Mührna verder niet veel in te brengen. Schalk bracht Lourens nog in kansrijke positie, maar zijn schot ging over het doel van FC Volendam. Daarna waren de kansen aan beide kansen over en  eindigde de wedstrijd dus  in de 2-1 voorsprong voor ADO .

Eindelijk de volle drie punten binnen!

Volgende week speelt ADO weer een thuiswedstrijd, de tegenstander is dan Excelsior Rotterdam.