19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2

Datum plaatsing: 04-09-2024 15:55:00

Verslag en foto's: ADO wint in oefenduel van Almere City FC

ADO Den Haag speelde woensdag in de competitieloze week in het eigen stadion een oefenwedstrijd tegen het vorig seizoen naar de eredivisie gepromoveerde Almere City FC. ADO won de wedstrijd met 2-1 door twee doelpunten van nieuwkomer Elias Mohammad.

Tegenstander was Almere City FC die afgelopen weekend in de wedstrijd tegen FC Groningen dit seizoen het eerste punt in de eredivisie behaalde. ADO Den Haag ging afgelopen vrijdag in eigen huis met 0-5 ten onder tegen Excelsior.
In de laatste ontmoeting van ADO tegen Almere die op 16 april 2023 in het Bingoal Stadion plaatsvond, eindigde de wedstrijd in 2-3.

In de opstelling van vanmiddag van ADO ontbraken Rafael Struijk, Sekou Sylla, Silvinho Esajas en Kilian Nikiema vanwege interlandwedstrijden.
Verder ontbraken Daryl van Mieghem, Matteo Waem en Steven van der Sloot

De op de laatste dag van de zomertransferwindow aangetrokken nieuwelingen Elias Mohammad en Diogo Tomas maakten vandaag hun debuut in de basis. Keeper Hugo Wentges die dit seizoen tijdens competitiewedstrijden nog niet in de basis is begonnen verdedigde deze wedstrijd het doel.

Keeper Wentges werd in de 9e minuut al tweemaal onder druk gezet door de tegenstander. Een doelpoging van Junior Kadile eindigde op de lat, in de rebound was het bijna raak voor Baptiste Guillaume.
ADO bracht al in de de 20e minuut de eerste wissel van de wedstrijd in: jeugdspeler Keanu Does verliet het veld voor jeugdspeler Joey Brandt, de huidige aanvoerder van ADO o21. Op een inzet van Juho Kilo na, die buitenspel was, kwam ADO er weinig aan te pas. Tot de 34e minuut. Toen zette nieuweling Elias Mohammad, op aangeven van Schalk, met een fraai afstandschot die onhoudbaar was voor keeper Jonas Wendlinger ADO op voorsprong: 1-0.
Met die stand werd tien minuten later de rust ingegaan.

ADO begon ongewijzigd aan de tweede helft. In de 49e minuut kwam ADO op 2-0 door wederom Elias Mohammad! Twee minuten later leek Almerespeler Logan Delaurier-Chaubet de aansluitingstreffer te maken, maar scheidsrechter Hardeman beoordeelde het doelpunt als buitenspel van Adi Nalic.
In de 52e minuut kwam de aansluitingstreffer alsnog op het scorebord. Kornelius Hansen, die net als wisselspeler in het veld was gekomen, zette de stand op 2-1
Vanaf de 66e minuut kregen een aantal spelers op de bank speelminuten, alleen Ideho zat deze wedstrijd op de reservebank uit.
Kalezic haalde in de 66e minuut Granli en Mohammad van het veld voor Ronny Boakye en Jaynilson Geoffery. In de 70e minuut werd Lee Bonis gewisseld voor Lorenzo Maasland.
Aan het begin van het haags kwartiertje ging Tomas eruit voor Sky Heesen en Maikey Houwaart voor Schalk en als laatste kwam in de 84e minuut Van Houwelingen in het veld voor Juho Kilo.
Hoewel de wedstrijd een moeizaam begin kende was het achteraf gezien een mooie wedstrijd met een goed resultaat waarin het publiek de kans kreeg om meteen de nieuwelingen, die een goede indruk maakten, te bewonderen.

Op 13 september wacht de competitiewedstrijd uit tegen FC Den Bosch.