19 JUT 10 0 5 5 5
20 VIT 10 2 4 4 4

Datum plaatsing: 18-10-2024 21:56:00

Verslag en foto's: ADO werkt in wedstrijd tegen Roda aan doelsaldo

ADO Den Haag heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Roda JC met 3-0 gewonnen. De wedstrijd was een mooie gelegenheid om het negatieve doelsaldo dat ADO op de ranglijst heeft weg te werken.

Vorig seizoen werd de thuiswedstrijd tegen Roda met 0-3 verloren.
ADO had voor de wedstrijd van vanavond hoop op een betere uitslag. De Limburgse club begon slecht aan het seizoen, maar is net als ADO weer langzaam overeind aan het krabbelen en daardoor stond Roda voor de aftrap vanavond begon met twee punten meer op de ranglijst.

ADO putte vooral moed uit de de laatste competitiewedstrijd twee weken geleden, de uitwedstrijd tegen Top Oss werd met 1-5 gewonnen door drie doelpunten van Lee Bonis en twee van Juho Kilo.

Trainer Kalezic kon weer beschikken over de van een blessure teruggekomen Alex Schalk. Ook Matteo Waem, die vorige week in de oefenwedstrijd tegen NAC zijn rentree maakte, kon weer in de basis beginnen. De enige spelers die hij nog niet kan opstellen zijn Granli en Hokke. Laatstgenoemde is voorlopig vanwege een knieblessure uitgeschakeld. Verder ontbrak Silvinho Esajas, hij was te laat terug van een interlandwedstrijd van het Surinaams elftal.

Voor de wedstrijd begon werd er een minuut stilte gehouden vanwege het recente overlijden van Johan Neeskens. De spelers van ADO speelden met rouwbanden ter nagedachtenis aan het overlijden van vrijwilliger en teammanager o13 Raymond Ruifrok.

Het eerste wapenfeit dat deze wedstrijd te noteren viel was een gele kaar voor Roda Speler Thomas Oude Kotte die Lee Bonis op het middenveld omver liep. ADO kwam moeilijk op gang, in de twaalfde minuut was er het eerste kansje voor Schalk, maar die bleef zonder resultaat. Vier minuten kwam ADO dan toch op voorsprong door Joel Ideho die de bal achter doelman Justing Treiche kopte: 1-0. In de 20e minuut voorkwam Nikiema  dat Roda op gelijke hoogte kwam door de bal, die uit een vrije trap op het doel werd geschoten, er met zijn vuisten uit te houden. Er werd overigens ook al voor buitenspel gevlagd. Er werd op het veld door beide ploegen sportief geknokt, en soms ook wat minder sportief wat Roda in de 26e minuut weer een gele kaart opleverde en tegelijk ook geel voor Ideho na een opstootje toen Van Mieghem een vrije trap kreeg toegewezen door scheidsrechter Kuipers. De rust werd met de1-0 voorsprong ingegaan.

ADO kwam ongewijzigd uit de kleedkamer. Bij Roda kwam oud ADO Cain Seedorf in het veld voor Joshua Schwinten die in de kleedkamer was achtergebleven.
De tweede helft was nog geen minuut oud toen Sekou Sylla met een afstandschot via binnenkant paal de 2-0 op het scorebord zette. In de 53 minuut was er weer een fraai afstandschot die met veel moeite door keeper Treichel uit het doel gehouden. Vanuit de rebound was het bijna raak voor Vlak. Amper een minuut later leek het dan toch 3-0 te worden, maar werd er voor buitenspel gevlagd.
Schalk werd in de 68e minuut gewisseld voor Lasse Vigen. De 3-0 kwam dan toch in de 73e minuut op het scorebord door Daryl van Mieghem. ADO leek in de 82e minuut weer te scoren, maar de treffer van Bonis ging wegens buitenspel niet door.  In dezelfde minuut werd Van der Sloot gewisseld voor Finn de Bruin. Een paar minuten later werd Van Mieghem gewisseld voor Maasland en ging Waem naar de kant voor Mohammad. In de drie minuten extra speeltijd was er weer een grote kans voor Bonis, helaas leverde het schot van de Noord Ierse spits weer geen doelpunt op, omdat keeper Treichel dit keer redding bracht.

Drie zeer verdiende punten in de knip en ook erg belangrijk is dat ADO op deze manier aan het doelsaldo werkte.

Maandag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, de uitwedstrijd tegen Jong Ajax.