19 VIT 9 2 4 3 4
20 JUT 9 0 4 5 4

Datum plaatsing: 04-10-2024 21:55:00

Verslag en foto's: ADO weet weer wat winnen is en vernedert Top Oss in uitduel

ADO Den Haag heeft vrijdagavond eindelijk weer drie punten verdiend. In het uitduel met Top Oss werd de stand 1-5, waarvan drie doelpunten van Lee Bonis en twee van Kilo.

Trainer Kalezic kon weer beschikken over Alex Schalk, hij is weer hersteld van zijn liesblessure. Esajas begon weer op de bank, waar nu ook de herstelde Waem en Surmeli plaats namen.

Bij tegenstander Top Oss spelen een aantal oud ADO Den Haag spelers. Keeper Mike Havekotte, Giovanni Havekotte en Giovanne Troupée begonnen in de basis van het Brabantse team. Oud ADO Den Haag speler Jonathan Mulder nam op de bank plaats.

De vorige editie van de wedstrijd vorig seizoen eindigde in 1-3 winst voor ADO. Doelpuntenmakers waren Van der Sande, Surmeli en Veerman.
Top Oss heeft dit seizoen al zes wedstrijden op rij geen winst weten te behalen, Voor ADO geldt dat de laatste vijf wedstrijden niet in winst werden omgezet.

De wedstrijd van vanavond had een bijzondere primeur. Voor het eerst in het betaald voetbal in Nederland had de KNVB een vrouw als scheidsrechter aangesteld, Shona Shukrula.

ADO opende de wedstrijd in de vijfde minuut door een doelpunt van Lee Bonis. ADO had daarna al meteen weer een aantal mogelijkheden om de score uit te bouwen. Onder meer uit een vrije trap ver buiten de 16, maar Schalk die door Van Mieghem werd aangespeeld kon de kans niet benutten. In de 16e minuut kwam ADO na een verdedigingsfout van de thuisclub op 0-2 voorsprong door wederom een doelpunt van Bonis waarmee hij op twee treffers komt dit seizoen. De 0-3 liet niet lang op zich wachten, Kilo scoorde in de 24e minuut op aangeven van Ideho. Bonis had in de 32e minuut zelfs de 0-4 op zijn schoen, maar slaagde er net niet in Havekotte te verschalken, in de rebound kwam de bal na een hard schot op de lat terecht.
De Brabanders kwamen er, ook na een paar wissels, bijna niet aan te pas en zo eindigde de eerste helft in een mooie luxe 0-3 stand voor ADO Den Haag,

ADO begon de tweede helft met dezelfde 11 spelers als waaraan de wedstrijd begonnen was. De tweede helft was van een ander kaliber dan de eerste. Top Oss startte fel. In de 51e minuut viel de allereerste kans voor de thuisclub te noteren. Stensrud kopte vanuit ee vrije trap over het doel van Nikiema. Vijf minuten later viel dan toch het tegendoelpunt door Stensrud: 1-3.
In de 60e minuut wisselde Kalezic Hokke voor Matteo Waem. ADO was opeens helemaal de kluts kwijt. Een strafschop van ADO, nadat Ideho was neergehaald, werd in de 64e minuut gestopt door Havekotte. Toch kwam de 1-4 nog op het scorebord door een kopbal van een verdediger van Top Oss op zijn eigen doelman, die wist de bal uit het doel te werken en wel voor de voeten van Van Mieghem die voorgaf op Bonis die daarmee zijn derde doelpunt van vanavond kon maken.  En zo werd de stand net voor het begin van het Haags kwartiertje 1-4. Direct daarna kwam Elias Mohammad  in het veld voor Ideho.Net voor tijd kreeg Top Oss speler Karim Loukili rood en moesten de Brabanders met 10 man door.  Het werd in de vier minuten extra tijd zelfs nog 1-5 door een doelpunt van Kilo.

Eindelijk weer eens drie (Bonis)punten mee naar huis!

Op vrijdag 18 oktober speelt ADO Den Haag de competitiewedstrijd tegen Roda JC in het Bingoal Stadion