19 JUT 10 0 5 5 5
20 VIT 10 2 4 4 4

Datum plaatsing: 06-10-2024 20:27:00

Verslag en foto's: ADO Vrouwen verliezen eerste thuisduel van Feyenoord Vrouwen

De ADO Den Haag Vrouwen hebben zondag in het Bingoal Stadion het eerste verlies van dit seizoen moeten incasseren. De Feyenoord Vrouwen waren te sterk voor de Haagse formatie en wonnen de wedstrijd met 1-3

Vorige week wonnen de ADO Den Haag Vrouwen met 1-3 in de eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen de sc Heerenveen Vrouwen en  veroverden daarmee de derde plek in de Azerion eredivisie.

ADO Den Haag trainer Stephan Vos kon vandaag niet beschikken over de geblesseerde Lobke Loonen en Bo Vonk.

De eerste tien minuten van de wedstrijd liep het spel nog gelijk op. Maar in de tiende minuut volgde al een waarschuwing hoe sterk de Rotterdammers waren. De bal belandde echter hoog boven het doel van Lorsheyd. Twee minuten later kwam Feyenoord op voorsprong door een voorzet van Justine Brandau die door Ella van Kerkhoven werd ingekopt: 0-1.  Lorsheyd werd daarbij gehinderd door de laagstaande zon.
Gina Viehof had even later grote kans op de gelijkmaker, de bal belandde echter naast het doel. Ook Anna van Egmond was dichtbij een doelpunt, haar afstandsschot ging maar net over. In de 22e minuut had ADO kunnen en moeten scoren toen keepster Weimar na een schot op het doel van Van Egmond de bal niet klemvast had, Manon van Raay kon er er niet van profiteren.
ADO ontsnapte in het laatste kwartier van de eerste helft  tweemaal aan nog een tegentreffer. Esmee de Graaf ging in de 33e minuut vanuit het midden alleen op Lorsheyd af, de Haagse goalie bracht redding. De Graaf herhaalde die actie zeven minuten later, maar ook hierbij was Lorsheyd alert, ook toen Justine Brandau vanuit de rebound de keepster wilde verschalken.
Net voor de rust was Viehoff heel dicht bij de gelijkmaker, maar helaas raakte haar schot alleen de lat. De rust werd ingegaan met 0-1 achterstand.

ADO begon ongewijzigd aan de tweede helft. In de 51e minuut zette Esmee de Graaf op een voorzet van Romée de Lavoir de 0-2 op het scorebord.
Anne van Egmond werd in de 57e minuut voor Jill van den Ende gewisseld.
De haagse formatie kwam weer even terug in de wedstrijd toen Danielle Noordermeer uit een vrije trap van Kayra Nelemans in de 67e minuut de aansluitingstreffer maakte: 1-2.
Victoria Boerboom maakte even later haar debuut in het eerste elftal toen zij voor Louise van Oosten in het veld kwam.
ADO bleef kansen creëren en dat leidde tot mogelijkheden voor Manon van Raay en debutante Boerboom, echter zonder resultaat.
Zes minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd het 1-3 voor de Rotterdammers. In de minuut daarvoor waren Cato Pijnacker Hordijk en Lauren Glotzbach naar de kant gehaald voor June Burgers en Foortje Bol. Ook zij maakte haar debuut.
Een bedenkelijk moment was er in de 88e minuut toen Jill van der Ende scoorde, maar het doelpunt door scheidsrechter Bjorn Kuiper als buitenspel werd afgefloten.  De stand bleef daardoor, ook na de vier minuten extra tijd, steken op de 1-3 voor Feyenoord.

Helaas, geen drie punten dit  keer. Maar volgende week zaterdag is er weer een nieuwe kans. Dan spelen de ADO Den Haag Vrouwen opnieuw thuis. Ditmaal tegen de AZ Vrouwen.