19 VIT 9 2 4 3 4
20 JUT 9 0 4 5 4

Datum plaatsing: 20-07-2024 15:11:00

Verslag en foto's: ADO verliest nipt van Patro Eisden

ADO Den Haag speelde zaterdagmiddag de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De besloten wedstrijd die op sportpark Irene te Rijswijk werd gespeeld eindigde in 1-2 voor de Belgische tweedeklasser.

De basisopstelling was nagenoeg hetzelfde als vorige week zaterdag in Middelharnis tegen Sparta.
Op de plek van Surmeli die vorige week zaterdag tegen Sparta geblesseerd uitviel stond Finn de Bruin, die Surmeli vorige week nadat hij geblesseerd het veld verliet ook al verving.
Jort van der Sande die in de nadrukkelijke belangstelling staat van het Schotse Dundee United startte gewoon weer in de basis, dit onder het toeziend oog van zijn zaakwaarnemer Rodger Linse.

Bij Patro Eisden stond een speler in de basis voor wie het eigenlijk bijna een thuiswedstrijd was. De 32-jarige Henk Dijkhuizen begon in 1997 in de jeugd van Scheveningen, kwam vervolgens bij de jeugd van Feyenoord en Sparta terecht. Bij Sparta speelde hij ook in de eerste selectie. Daarna stond hij onder contract  bij Roda en Top Oss en hij komt dus tegenwoordig uit voor Patro Eisden in Maasmechelen.

In het begin van de eerste helft viel er niet veel te noteren. De Belgen, die een korte trainingskamp in Den Haag hielden, waren wat sterker en dus was er werk aan de winkel voor keeper Wentges.
Een paar minuten na de drinkpauze in de 25e minuut, die vanwege de hitte werd gehouden, kwam Patro Eisden op voorsprong door een doelpunt van Reno Wilmots in de 29e minuut: 0-1. Met die stand werd een kwartier later de rust ingegaan.

Na de rust speelde ADO wat aanvallender. Na een grote kans van Finn de Bruin in de 48e minuut, waarbij hij net naast het doel van Gian Gelade schoot, schoot hij vijf minuten later de gelijkmaker in. Nadat zijn schot de onderkant van de lat had geraakt kwam de bal via de rug  van de keeper in het doel terecht: 1-1.
Lang kon ADO niet van het doelpunt genieten, want acht minuten later kwamen de Belgen weer op voorsprong, dit keer door een eigen doelpunt van  ADO. Nadat Henk Dijkhuizen de bal inkopte gaf Van der Sande onbedoeld het laatste zetje: 1-2.
Na deze treffer haalde trainer Kalezic Van der Sande en Esajas naar de kant. Hun vervangers waren Houwaart en Granli.
Een minuut voor het Haags kwartiertje kwam Heese in het veld voor Boakye. ADO leek tien minuten voor tijd weer op voorsprong te komen, maar de aanval, waarbij Schalk geblesseerd raakte, leverde geen resultaat op. Schalk kon weer verder maar werd in de 85e minuut gewisseld voor Maasland en ook Steven van der Sloot werd gewisseld. Zijn vervanger was jeugdspeler Keany Does.

De wedstrijd eindigde in de 1-2 voor Patro Eisden.
ADO gaat volgende week op trainingskamp in Zeeland en speelt daar twee oefenwedstrijden.