19 CAM 6 1 1 4 4
20 JUT 6 0 2 4 2

Datum plaatsing: 20-09-2024 21:58:00

Verslag en foto's: ADO speelt ook tegen Telstar gelijk

De thuiswedstrijd vrijdagavond tegen 'De Witte Leeuwen' eindigde in 1-1 gelijkspel. Het Haagse doelpunt kwam op naam van Ideho.

ADO had  vanavond in eigen huis wat goed te maken voor eigen publiek, want uit de laatste drie wedstrijden (waarvan 2 uitduels) werd maar 1 punt gepakt. Helaas werd vanavond net als afgelopen maandag in de uitwedstrijd tegen Jong PSV slechs een punt gepakt.

Trainer Kalezic kon nog steeds niet over Schalk en Waem beschikken. Ook ontbrak Granli, daarentegen was Lasse Vigen wel weer fit. Hij startte op de bank. Bij Telstar begon een oude bekende van ADO, oudspeler Danny Bakker, in de basis. Oud ADO Den Haag speler Mohamed Hamdaoui begon deze wedstrijd op de bank van de club die voor de wedstrijd begon de vijfde plek op de ranglijst bekleedde.

ADO begon aanvallend en ging al in de eerste minuut op het doel van Telstar keeper Ronald Koeman af, maar de inzet was een makkelijke prooi voor Koeman. IN de minuten erna wist het Haagse team een aantal kansen te creëren, echter zonder resultaat.
In de elfde minuut kwam ADO op voorsprong door een treffer van Joël Ideho: 1-0. Een minuut of wat later had Van Mieghem uit een vrije trap de mogelijkheid de voorsprong te vergroten, maar Koeman wist dat maar net redding te brengen. Ook keeper Nikiema moest een aantal malen reddend optreden. De treffer van Zakaria Eddahchouri in de 25e minuut kon hij echter niet voorkomen: 1-1. Het spel na de gelijkmaker was aan beide kanten niet om over naar huis te schrijven. Veel balverlies en slordigheden aan beide kanten maakten de wedstrijd verder niet echt aantrekkelijk. Het was wachten op de rust. Die werd met de gelijkstand ingegaan, ondanks een goede mogelijkheid van Sylla, op aangeven van De Bruin, twee minuten voor het einde van de eerste helft. De bal kwam in het zijnet van het doel van Koeman terecht.

ADO kwam ongewijzigd uit de kleedkamer. Nikiema wist in de 51e minuut knap redding te brengen. Ook de corner erna van de Witte Leeuwen bleef zonder resultaat.
In de 60e minuut kopte Diogo Tomas vanuit een vrije trap de bal in de handen van keeper Koeman.
Terwijl Telstar ondertussen al drie maal gewisseld had kwam in de 70e minuut pas de eerste wissel in het veld voor ADO. Trainer Kalezic bracht in de 70e minuut Milan Hokke voor Silvinho Esajas in. Het haags kwartiertje werd ingegaan met een kans voor Telstar die gelukkig geen gevaar opleverde.
Van Mieghem en Bonis werden in de 81e minuut gewisseld voor Dano Lourens en Elias Mohammad.
Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd was er dé kans om op voorsprong te komen voor invaller Mohammad. Het leverde 'slechts' een corner op, omdat Koeman de bal in zijn handen kreeg. In de extra vier minuten speeltijd was er nog een mogelijkheid voor ADO, maar geheel in de trend van de wedstrijd leverde die niets op. Ook een schot op doel van de tegenstander leverde geen doelpunt op. ADO houdt dus slechts een punt over aan de wedstrijd. Zeven punten uit zeven wedstrijden mag toch wel teleurstellend worden genoemd.

Volgende week vrijdag wacht er wederom een thuiswedstrijd. De tegenstander is dan Jong Utrecht