19 VIT 9 2 4 3 4
20 JUT 9 0 4 5 4

Datum plaatsing: 27-09-2024 21:58:00

Verslag en foto's: ADO pakt mager puntje in thuisduel met Jong FC Utrecht

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in eigen huis wederom slechts een punt weten te pakken tegen een Jong team. Dit keer was dat tegen Jong FC Utrecht. ADO kwam al snel op voorsprong door het eerste doelpunt van Bonis dit seizoen, maar incasseerde al snel een tegendoelpunt waardoor de stand 1-1 werd en bleef.

Vorig seizoen eindigde de thuiswedstrijd tegen Jong Utrecht in het Bingoal Stadion  een 6-0 overwinning door doelpunten van Jort van der Sande (3x), Malik Sellouki, Daryl Van Mieghem en Joel Ideho.
Trainer Kalezic kon vanavond tegen de hekkensluiter van de ranglijst niet beschikken over Alex Schalk, Matteo Waem, David Granli en Kursad Surmeli. Daarentegen was Lasse Vigen weer fit genoeg om op de bank plaats te nemen, daar zat ook Silvinho Esajas die niet helemaal wedstrijdfit was.

In de derde minuut was er de eerste kans voor ADO om op voorsprong te komen toen Van der Sloot de bal afspeelde op Vlak. Zijn schot kwam op de vuisten van keeper Dithmer terecht, in de rebound schoot Ideho over het doel. Twee minuten later ontsnapte ADO aan een tegentreffer toen een Utrechtspeler voor het doel van Nikiema verscheen. Hokke greep in, maar wel met een gevaarlijke terugspeelbal. Nikiema bleef gelukkig alert en hield zijn doel schoon.
Spits Lee Bonis die vanaf de eerste wedstrijd nog niet wist te scoren, deed dat vanavond wel! In de 10e minuut schoot hij de bal in het lege doel: 1-0. Het eerste doelpunt van de Ier voor ADO Den Haag dit seizoen.
Een kwartier voor rust kwam de 1-1 op het scorebord na geklungel van ADO tijdens de rebound van een hoekschop van de Utrechtse ploeg. Het tegendoelpunt kwam op naam van El Arguioui.
In de 37e minuut ontstond er een vermakelijk moment toen er een flipperkastsituatie voor het Utrechtse doel ontstond. De keeper lag op een gegeven moment gevloerd en dus leek het een makkie voor ADO om de bal in het doel te werken, maar dat lukte keer op keer achtereen niet. In de minuut extra tijd kwam ADO heel goed weg toen Blake zó door de Haagse verdeding kon lopen en van afstand op het doel schoot. Zijn schot spatte op de paal uiteen. De rust werd met de gelijkstand ingegaan.

ADO begon ongewijzigd aan de tweede helft. ADO had in het kwartier na de rust wat kleine mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar die leverden niets op. De bal ging of naast of over het doel. Kalezic wisselde in de 60e minuut Finn de Bruin. Voor hem  kwam Elias Mohammad in het veld.
Er waren tijdens het slordige spel wat irritaties over en weer die in overtredingen resulteerden. Eén daarvan leverde Kilo in de 65e minuut geel op. Kort daarvoor was ook al  een Utrecht-speler op de bon geslingerd.
ADO leek niet tegen het jonge team opgewassen en wist ook in het haags kwartiertje enkele kansen van onder andere Tomas en Ideho en corners die daaruit voortkwamen niet te verzilveren. In de 85e minuut kwam Dano Lourens voor Milan Hokke in het veld. In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd Daryl van Mieghem gewisseld voor Maikey Houwaart. Een vrije trap in de extra tijd net voor de zestien leverde ook al niets op. Terwijl er op de tribunes 'Alles of niets' klonk, leverde de laatste corner van de wedstrijd in de allerlaatste minuut ook niets op voor ADO. Daarna klonk het 'schaam je kapot' vanaf MiddenNoord. Met een mager puntje tegen de hekkensluiter was men terecht niet tevreden.

Volgende week vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen Top Oss.