19 CAM 6 1 1 4 4
20 JUT 6 0 2 4 2

Datum plaatsing: 13-09-2024 21:56:00

Verslag en foto's: ADO lijdt nederlaag tegen FC Den Bosch

ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch verloren. De uitslag werd 2-0 door twee doelpunten van Torles Knoll.

Na de zeperd twee weken geleden thuis tegen Excelsior (0-5) en de oefenwedstrijd vorige woensdagmiddag tegen Almere City FC (2-1 met twee doelpunten van nieuwe aanwinst Elias Mohammad)) stond vanavond de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma.

Trainer Darije Kalezic kon deze wedstrijd niet beschikken over Surmeli (langdurige heupblessure) en Waem (knieblessure) en Lasse Vigen. Daarentegen is Finn de Bruin weer hersteld, hij startte vandaag op de bank. Ook Elias Mohammad nam op de bank plaats. Nieuweling Diogo Tomas die vorige week in de oefenwedstrijd tegen Almere City meespeelde, maakte vanavond zijn officiële debuut in de basis.
ADO speelde vanavond zonder steun van meegereisde supporters. De Haagse uitsupporters waren deze wedstrijd niet welkom vanwege een sanctie van de KNVB voor de ongeregeldheden in het uitvak tijdens de play-offs wedstrijd uit tegen Excelsior vorig seizoen.

Door het uitvallen van Schalk, die zich tijdens de warming-up blesseerde, droeg Jari Vlak deze wedstrijd de aanvoerdersband. De plek van Schalk werd door Dano Lourens opgevuld.

ADO begon sterk aan de wedstrijd en zette keeper Mees Bakker onder druk, waarna ADO al in de eerste tien minuten twee corners achtereenvolgend kon nemen. Daarna kwam de thuisclub een aantal malen er met lange uithalen gevaarlijk uit, met in de 15e minuut een doelpunt tot gevolg door Torles Knoll. ADO herpakte zich meteen, een minuut later was er aan de ander kant van het veld een mogelijkheid voor Van der Sloot, de bal ging echter voorlangs het doel. Diogo Tomas leek in de 17e minuut de gelijkmaker op het bord te zetten, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd door scheidsrechter Dieperink.
ADO bleef de meeste mogelijkheden creëren, opvallend was dat dat vooral via de verdedigers Van der Sloot en Tomas was, maar keeper Bakker wist de aanvallen steeds te pareren.
Keeper Coremans had er meer moeite mee, in de 36e minuut liet hij de bal na een corner uit zijn handen glippen, de Haagse verdediging schoot de doelman te hulp en voorkwam een tweede doelpunt van de Bosschenaren. Een paar doelpogingen van Vlak gingen rakelings over het doel. Kansen zat dus in de eerste helft, maar toch werd de kleedkamer met de achterstand van 1-0 opgezocht.

In de rust bleven Hokke en Lourens in de kleedkamer achter. Voor hen kwamen Sekou Sylla en Elias Mohammad, die hiermee zijn competitiedebuut maakte, in het veld.
De tweede helft was een minuut oud toen Torles Knoll zijn tweede doelpunt van vanavond voor Den Bosch maakte: 2-0.
Finn de Bruin verving in de 57e minuut Van de Sloot.
In de 69e minuut was er dan de kans voor Vlak op de aansluitingstreffer, die wist keeper Bakker nog te stoppen, met een corner voor ADO tot gevolg. Voor de corner genomen werd, werd  de eerder geblesseerd geraakte keeper gewisseld voor keeper Tjemme Bijlma. De corner leverde niets op, naar daarna was er tot twee maal toe een grote kans voor Den Bosch.
In de 74e minuut werd Vlak gewisseld voor Esajas. Coremans voorkwam een derde doelpunt na een hard schot, ook toen even daarna in de rebound de bal onderkant lat raakte bleef het doel schoon. De stand bleef, ook na een enorme kans van Den Bosch om ADO dieper in de zorgen te brengen, zes minuten extra tijd, steken op 2-0.

Maandag wacht alweer een wedstrijd in Brabant. Dan speelt ADO uit tegen Jong PSV.