19 CAM 6 1 1 4 4
20 JUT 6 0 2 4 2

Datum plaatsing: 13-04-2012 00:20:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - FC Groningen 3-0

ADO Den Haag heeft donderdag in een qua spel matige wedstrijd 3 punten verdiend door na een 1-0 ruststand FC Groningen met 3-0 te verslaan.

In een redelijk gevuld stadion nam ADO Den Haag het op tegen het dit seizoen zeer tegenvallende FC Groningen. De wedstrijd begon met een de viering van het tienjarig jubileum van www.fansupportdenhaag.nl met een mooi spandoek en mooi vuurwerk. In de 8e minuut was er daarnaast opgeroepen tot een eerbetoon aan prinses gillian, het 8 jarig prinsesje wat onlangs overleed aan kanker. Het hele stadion,inclusief FC Groningen supporters, klapten twee minuten om haar te herdenken.

Alhoewel voetbal dan minder belangrijk is, was de wedstrijd dat natuurlijk ook. ADO Den Haag startte gretig en nam het heft in handen. Het leverde in de eerste helft een handvol kansen op. Eerst was het in de vierde minuut Toornstra die op een mooie 1-2 met Kevin VIsser de bal net naast schoot. In de 8e minuut had Smolarek de 1-0 moeten maken, maar ook die miste hij.

Daarna werd het allemaal wat slordig, maar bleef ADO gevaarlijk en wist FC Groningen tot geen kans te komen op een kopbal en een standaardsituatie na. De 1-0 viel uiteindelijk vlak voor rust. Uit een voorzet van Supusepa sprong verdediger Sparv volledig verkeerd, schatte de keeper de bal ook niet goed in en wist daardoor de kleine Vicento met zijn achterhoofd de 1-0 in te koppen.

In de tweede helft zette FC Groningen even aan. Even leken ze het combinatiespel te vinden en speelden ze ADO van het kastje naar de muur. De onverzettelijke Omeruo en prima spelende Kum wisten echter grote kansen te voorkomen. En juist  toen de druk het hoogst werd, deed ADO wat FC Groningen verzuimde: scoren. Na een mooie aanval via Immers, Chery en Omeruo, werd net niet gescoord. De daaropvolgende corner was wel goed voor de beslissing en de eerste goal van onze nieuwste beste vleugelverdiger: Omeruo kopte de bal snoeihard in: 2-0.

Daarna was alle verzet gebroken en was de wedstrijd gespeeld. De 3-0 was een logische en terechte verhouding van de wedstrijd. Ebi Smolarek scoorde de bal na goed verlengen van Vicento.

De geruchten dat Lex Immers op weg is naar Feyenoord werd nog eens bevestigd: televisiebeelden lieten een aandachtige Martin van Geel in het Forepark zien.

ADO Den Haag is in ieder geval een heel end op weg naar directe handhaving. Als het een goed resultaat tegen Vitesse haalt, en VVV verliest tegen FC Utrecht, is prolongatie van de Eredivisie bijna een feit.

Klik HIER voor de adostats.nl statistieken van deze wedstrijd

Voor de wedstrijd werd het vuurwerk, dat later afgestoken zou worden, nog even op de juiste plaats gezet en gecontroleerd

Want Fan Support bestaat 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden!

Het prachtige vuurwerk in actie

Het fraaie jubileumspandoek van Fan Support bedekte bijna de hele Aad Mansveld tribune

Na 8 minuten werd er door het hele publiek 2 minuten geklapt  ter nagedachtenis aan Prinses Gillian die op slechts 8-jarige leeftijd overleed
Na die twee minuten werd er You Never Walk Alone gezongen

De keeper van Groningen had het de hele wedstrijd druk met de aanvallen van ADO Den Haag

Waarbij soms meer dan verdedigd werd door de Groningse spelers

Coutinho bewijst weer eens een 'superkeeper' te zijn

Omeruo speelde, zoals altijd sinds hij voor ADO speelt,  weer een voortreffelijke wedstrijd en zette het tweede doelpunt van de wedstrijd op zijn naam

Datum plaatsing: 24-08-2014 17:43:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - FC Groningen (3-0)

ADO Den Haag heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In het Kyocera stadion werd FC Groningen verslagen door doelpunten van Kristensen en Kramer (2x).

Bij de Groningse formatie speelden twee oud ADO Den Haag spelers mee: Tjaronn Chery en Jarchinio Antonia.

Trainer Henk Fraser kon deze wedstrijd nog niet beschikken over Timothy Derijck. De Belg zal naar verluidt maandag een meerjarig contract bij ADO Den Haag tekenen.

In de dagen naar de aanloop van de wedstrijd was Fraser nog niet zeker of een aantal spelers deze wedstrijd mee konden doen: Alberg, Zuiverloon en Van Duinen kampten deze week met lichte blessures.  De  spelers stonden vandaag echter gewoon in de basis. Wormgoor had deze week op de training een kuitblessure opgelopen en moest daarom de wedstrijd vanaf de tribune gadeslaan. Verwacht werd dat Bakker zijn plaats in zou nemen, maar verrassend genoeg nam Kanon de plaats in van Wormgoor.

Net zoals in de twee eerdere wedstrijd dit seizoen startte ADO Den Haag moeizaam en de kansen die het kreeg werden niet of slecht benut. Gelukkig gold dat ook voor FC Groningen die bovendien nog eens gehinderd werd door de prima reddingen van ADO Den Haag keeper Martin Hansen, die door zijn goede optreden mogelijk naar een plaats in het Deense nationale elftal solliciteert.

In de tweede helft was het ADO dat de klok sloeg. Eerst maakte Thomas Kristensen het eerste doelpunt op aangeven van Malone. Daarna schoot Aaron Meijers van ver op het Groningse doel, de bal ging echter op de lat in plaats van tussen de palen.
Groningen had met een aantal counters op de gelijkmaker maar wederom was het de man of the match Hansen die de nul wist te houden. Daarna zette ADO wat meer druk en dat resulteerde in een aantal kansen voor ADO Den Haag.
Alberg die in de eerste helft nagenoeg onzichtbaar was zorgde samen met Kramer voor de 2-0 om daarna het kunstje nog even te herhalen, zodat ADO Den Haag met een ruime overwinning van 3-0 nu plaats van de eerdere 14e plek op de ranglijst nu 7e staat met 4 punten uit 3 wedstrijden.