19 VVV 4 0 2 2 2
20 RJC 4 0 2 2 2

Datum plaatsing: 24-07-2024 19:09:00

Verslag: ADO verliest oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem

ADO speelde woensdagmiddag de eerste van de twee besloten oefenwedstrijden van het zomerkamp te Zeeland. Tegenstander van vandaag was het veredelde b-elftal van Zulte Waregem. De wedstrijd eindigde in 0-1 voor de Belgische ploeg.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Patro Eisden waren er enkele wijzigingen in de basis. Jort van der Sande ontbrak omdat hij momenteel in Schotland aan het onderhandelen is met Dundee United. Zijn plaats werd ingenomen door Struick en Granli begon dit keer in plaats van Esjajas in de basis.
Coremans stond dit keer in plaats van Wentges op doel.

In de lijst met wisselspelers vielen er twee namen op: Andrew Imade en Joey Brandt. Beide spelers die voor de o21 ADO Den Haag uitkomen waren vandaag voor de wedstrijd aangesloten bij de selectie. Zo ook Kaj van Houwelingen die al eens eerder in oefenwedstrijden van het eerste elftal meespeelde.

Surmeli en Vigen ontbraken op het opstellingsformulier, zij kampen met blessures.

In de vierde minuut leek ADO al op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Ideho was buitenspel.
Zulte Waregem aanvoerder Anton Tanghe zette in de elfde minuut de stand op 0-1. Coremans wist in eerste instantie te redden, maar in de rebound was het dan toch raak voor de Belgische club.
In de 26e minuut kwam ADO goed weg toen Zulte Waregem de stand bijna verdubbelde, maar het doelpunt ging vanwege een overtreding die eraan vooraf ging niet door.
Finn de Bruin had met een afstandschot de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar de Belgische keeper pareerde de aanval.
ADO was kansrijk, maar wist er niet van te profiteren, ook niet van de vele corners.
In de 36e minuut ging een inzet van Vlak rakelings langs het doel. Vlak was een paar minuten voor de rust wederom gevaarlijk, maar zijn inzet was een makkelijke prooi voor keeper Van der Gouw.

Na de rust namen Granli en Boakye plaats op de bank, hun vervangers waren Esajas en Payne.
De Belgische keeper verslikte zich bijna in een aanval van Ideho in de 50e minuut, maar hij wist toch zijn doel schoon te houden.
Daarna waren er twee grote kansen op rij voor Zulte Waregem, waar gelukkig voor ADO geen doelpunt uit voorkwam.
In de 62e minuut voerde Zulte drie wissels door.
Ook bij ADO vonden er in de 62e minuut een aantal wissels plaats.
Brandt, van Houwelingen, Kaijowidjojo, Imade, Does, Dijkhuizen en keeper Nikiema vervingen Van Mieghem, Schalk, Ideho, Vlak, de Bruin, Van der Sloot en keeper Coremans.
Boakye kwam een paar minuten voor het Haags kwartiertje weer in het veld voor Waem.
Struick verliet in de 76e minuut het veld, voor hem kwam Ideho weer terug.
Ideho werd even later weer gewisseld voor Struick.
ADO vertoonde best goed spel, maar het resultaat bleef achter. Scheidsrechter Youri Kuiper telde niet veel extra tijd erbij. De wedstrijd eindigde in 0-1 voor de tegenstander.

Zaterdag speelt  ADO het  tweede en laatste oefenduel van het trainingskamp in Zeeland.