support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEL 5 3 2 0 11
2 DBO 5 3 1 1 10
3 EXC 5 3 1 1 10
4 GRA 6 3 1 2 10
5 TEL 6 3 1 2 10
6 JAJ 5 2 2 1 8
7 DOR 5 2 2 1 8
8 VIT 5 2 2 1 8
9 EIN 6 2 2 2 8
10 JPS 5 2 1 2 7
11 JAZ 5 2 1 2 7
12 EMM 5 2 1 2 7
13 TOP 5 2 1 2 7
14 MVV 6 1 3 2 6
15 VVV 5 1 2 2 5
16 RJC 5 1 2 2 5
17 ADO 5 1 2 2 5
18 VOL 5 1 1 3 4
19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 19-08-2024 13:16:00

Ronald Boakye: We hadden hier met drie punten naar huis moeten gaan


Voor de tweede maal op rij speelde ADO Den Haag met 1-1 gelijk in de Keuken Kampioen Divisie. Eveneens voor de tweede maal na een 1-0 voorsprong door Daryl van Mieghem.


ADO Den Haag, Ronald BoakyeOndanks de aderlating ten opzichte van vorig seizoen op spelersgebied, heeft ADO Den Haag al twee wedstrijden op rij een punt behaald. Volgens Technisch Directeur Joris Matthijssen kunnen de Haagse supporters nog twee á drie nieuwe spelers verwachten voor het einde van de transferperiode.
 
 
tekst: Glenn Duijzer
 
 
Lee Bonis, de Noord-Ierse spits, zal komende vrijdag zijn debuut maken voor ADO Den Haag in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Ondanks de nieuwe spelers is er bij ADO Den Haag ook nog de mogelijkheid dat spelers intern doorschuiven. Middenvelder Finn de Bruin heeft dat afgelopen seizoen meegemaakt en behoort nu tot de eerste elf spelers.
 
 
Linkervleugelverdediger Ronald ‘Ronny’ Boakye heeft dit seizoen, behalve het maken van zijn debuut, ook een plaats in de selectie veroverd. In de eerste wedstrijd begon de 20-jarige verdediger in de basis en in Dordrecht mocht hij het laatste half uur meespelen. Reden genoeg voor Haaglanden Voetbal om Ronald Boakye na afloop van de wedstrijd te spreken.
 
 
 
Je moet mij toch eens uitleggen wat precies je voornaam is. Bij ADO Den Haag o21 stond je als Ronald op het wedstrijdformulier terwijl iedereen je Ronny noemt.
"Mijn naam is Ronald, maar ze noemen mij allemaal Ronny. Mijn achternaam spreek je uit als Boatshi. Ik ben van Ghanese afkomst."
 
 
Je zit er voor de tweede wedstrijd op rij weer bij.
"Ik had wel verwacht dat ik bij de selectie zou zitten als ik mijn best zou doen op de trainingen en kan laten zien wat ik kan."
 
 
Er is wel een speler aangetrokken die op jouw positie speelt.
"Ja, ik moet het gevecht met hem aangaan voor deze positie en aan het einde zien we dan wie de beste is. Je moet altijd vechten voor je positie binnen de eerste elf."
 
 
Is de stap tussen ADO Den Haag o21 en de selectie groot of kon je makkelijk aanhaken?
"Ik wil niet zeggen dat het makkelijk is om aan te haken, maar ik trainde vorig jaar ook diverse malen bij de selectie en dat is in deze voorbereiding wel een pluspunt gebleken. De aansluiting is daarom wel soepeler. Door vorig seizoen had ik al wel een idee wat er van mij op dit niveau verwacht wordt."
 
 
Tegen VVV-Venlo startte je in de basis en tegen FC Dordrecht mocht je invallen. Dan valt vrij snel na je invalbeurt ook nog eens die gelijkmaker. Wat zijn dan je eerste gedachten?
"Mijn eerste gedachten waren dat het best wel rot was. Maar je moet wel direct die knop omzetten, omdat we toch nog wel wat tijd hadden om de wedstijd alsnog te winnen. In die laatste minuut hebben we nog wel het geluk dat die bal van de lijn wordt gered en we alsnog een punt mee naar huis mogen nemen."
 
 
Maar dan vergeet je die kans nog geen twintig seconden later aan de andere kant, die de 1-2 moest zijn?
"Ja, ja, dat was zeker een kans. We hadden hier ook met drie punten naar huis moeten gaan."
 
 
Vorige week werd je gewisseld, nu heb je een half uur gespeeld. Hoe voelt dat na afloop ten opzichte van de wedstrijden bij ADO o21?
"Ik wil niet perse zeggen dat ik iets vermoeider ben, maar bij de selectie gaat alles toch iets sneller. Ik moet sneller handelen, dat voel je na afloop wel in je benen en in je hoofd. Dat is wel iets anders als je in het stadion speelt. Dan voel je eigenlijk niets. Maar het is niet zo dat ik veel vermoeider ben dan na een wedstrijd bij ADO O21."
 
 
Is een onder 21-team dan toch een belangrijke schakel in de jeugdopleiding?
"Dat denk ik wel. Bij o21 trainen we keihard om een kans te krijgen in de selectie. Ik denk dat dit wel steeds beter gaat lukken, omdat er bij ADO toch steeds meer spelers vanuit de o21 aansluiten bij de selectie."