support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 GRA 5 3 1 1 10
2 HEL 4 2 2 0 8
3 EXC 4 2 1 1 7
4 DBO 4 2 1 1 7
5 JAZ 4 2 1 1 7
6 DOR 4 2 1 1 7
7 EMM 4 2 1 1 7
8 TEL 4 2 1 1 7
9 TOP 4 2 1 1 7
10 EIN 5 2 1 2 7
11 JAJ 4 1 2 1 5
12 VIT 4 1 2 1 5
13 MVV 4 1 2 1 5
14 ADO 4 1 2 1 5
15 JPS 4 1 1 2 4
16 VOL 4 1 0 3 3
17 CAM 4 1 0 3 3
18 JUT 4 0 2 2 2
19 VVV 4 0 2 2 2
20 RJC 4 0 2 2 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 26-07-2024 19:15:00

Reacties ADO en Omroep West op boycot Omroep West


Naar aanleiding van een artikel dat Omroep West op 31 mei publiceerde, heeft ADO een verklaring op de website gezet. Omroep West kwam later op de dag met een reactie op de verklaring van de club.


Hieronder publiceren we de verklaring van ADO Den Haag en de reactie van Omroep West op de desbetrefffende verklaring.



Verklaring ADO Den Haag
Naar aanleiding van een artikel dat op 31 mei op de website van Omroep West is gepubliceerd, is ADO Den Haag direct een onderzoek gestart naar de inhoud. Hieruit blijkt dat er meerdere feitelijke onjuistheden in het betreffende artikel staan. Deze onjuistheden schaden niet alleen de reputatie van de club, maar ook die van individuele betrokkenen. ADO Den Haag tolereert geen journalistiek die gebaseerd is op foutieve informatie en zal altijd opkomen voor de integriteit en reputatie van de club. Zeker nu, wanneer we zo hard werken aan de wederopbouw.

Helaas hebben de gesprekken tussen beide partijen er niet toe geleid dat het verschil van inzicht is verdwenen, wat ADO Den Haag heeft doen besluiten tot de volgende maatregel over te gaan. De club honoreert interviewverzoeken van Omroep West voorlopig niet, maar zij zijn, net als alle andere mediapartijen, welkom om trainingen en wedstrijden op de voet te volgen en hierover verslag te doen. Uiteraard staat de club open om met Omroep West in gesprek te blijven.

----------------------------------------------------------------------------------------



Reactie Omroep West op bovenstaande verklaring
ADO Den Haag heeft Omroep West een boycot opgelegd. De voetbalclub heeft besloten dat interviewverzoeken van de regionale omroep voorlopig niet worden gehonoreerd. Dat bevestigt de eerstedivisionist aan Omroep West en is op de eigen website van de club te lezen.
Aanleiding voor de strafmaatregel is een artikel dat Omroep West publiceerde op 31 mei. Daarin stelt ADO-volger Jim van der Deijl, samen met collega Matthijs Snepvangers, wat er gebeurde in een seizoen dat glorieus begon maar rampzalig eindigde. Het slotstuk was een 7-1 nederlaag tegen Excelsior.
Deze journalistieke reconstructie is bij directieleden en de trainer van ADO Den Haag slecht gevallen. De directie zegt er last van te hebben gehad. Gevraagd naar welke feitelijke onjuistheden er dan in staan, heeft de club dit niet kunnen of willen aangeven.



Boycot geen oplossing
Een bemiddelingspoging van vakorganisatie de Nederlandse Sport Pers (NSP) richting ADO Den Haag liep eerder op niets uit. De club bleef vasthouden aan maatregelen. De NSP noemt een boycot geen oplossing in dit conflict.
Waar ADO zegt dat Omroep West het andere werk kan blijven doen en derhalve geen sprake zou zijn van een boycot, is de NSP bij monde van algemeen secretaris Gerard den Elt klip en klaar: 'Het niet kunnen spreken van trainers, leden van de technische staf, directie en spelers is een zodanige beperking van werk, dat de facto sprake is van een boycot. ADO Den Haag stelt dat de maatregel "voorlopig" is en dat roept natuurlijk de vraag op hoe lang deze maatregel dan duurt en waarvan opheffing dan afhankelijk is? Daardoor wordt niet alleen de omroep gestraft, maar worden ook de kijkers en luisteraars van Omroep West daarin geschaad.'

'ADO gooit deur dicht'
Hoofdredacteur Henk Ruijl van Omroep West: 'De omroep dacht constructief met ADO in gesprek te zijn over een verschil van inzicht. Alleen gooit ADO nu de deur dicht. Wij zullen ons beraden over een passend antwoord, maar nemen daar uit oogpunt van zorgvuldigheid enkele dagen de tijd voor.'