support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEL 6 4 2 0 14
2 EXC 6 4 1 1 13
3 DBO 6 4 1 1 13
4 JAJ 6 3 2 1 11
5 GRA 6 3 1 2 10
6 TEL 6 3 1 2 10
7 VIT 6 2 3 1 9
8 JPS 6 2 2 2 8
9 EIN 6 2 2 2 8
10 EMM 6 2 2 2 8
11 DOR 6 2 2 2 8
12 VOL 6 2 1 3 7
13 JAZ 6 2 1 3 7
14 TOP 6 2 1 3 7
15 MVV 6 1 3 2 6
16 ADO 6 1 3 2 6
17 RJC 6 1 3 2 6
18 VVV 6 1 2 3 5
19 CAM 6 1 1 4 4
20 JUT 6 0 2 4 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
vi.nl

Datum plaatsing: 26-05-2004 23:20:00

Persoonlijk: Romeo Castelen en Stroeve



In de VI werd vandaag de rubriek 'persoonlijk' voor Romeo gereserveerd. Hieronder nog het een en ander over onze topscorer van dit jaar: Roy Stroeve!

Naam
Romeo Castelen

Geboren
Op 3 mei 1983 in Paramaribo, Suriname. Tot mijn negende jaar heb ik daar gewoond, toen verhuisden we naar 020. Ik heb een leuke jeugd gehad, veel gevoetbald op straat.

Woonplaats
Den Haag. Ik woon al jaren bij mijn zus, maar ben nu op zoek naar iets voor mezelf in Rotterdam of Den Haag. Het zal even wennen worden, maar het laatste jaar ben ik al veel op mezelf geweest.

Partner
Een vriendin Janis (23) sinds een paar maandjes.

Clubs
De volewijckers, Sparta, Ado Den Haag en vanaf volgend seizoen Feyenoord.

Opleiding
Ik heb mavo gedaan, verdeeld over amsterdam en Den Haag. Af en toe mis ik die schooltijd wel. Lekker dollen. Ik was best een druk jochie, had altijd mijn woordje klaar. Maar ik had wel respect voor leraren.

Muziek
Vooral R&B en lounge. Muziek is heel belangrijk voor me. Een drijfveer maar het brengt me ook tot rust.

Karakter
Heel rustig. Af en toe iets te bescheiden, denk ik wel eens. Maar op het veld heb ik er géén moeite mee van me af te bijten.

UItgaan
In de kroeg zul je me niet gauw vinden. Het is belangrijk goed uitgerust te zijn tijdens het seizoen. Ik ga liever wat eten of naar de bioscoop.

Idool
Heb ik niet echt. Voor Romario heb ik wel altijd grote bewondering gehad. Hij scoort zó makkelijk. Op de rechtsbuitenpositie vind ik Figo en Bekham erg goed, maar dat zijn totaal andere types dan ik. En ik geniet als ik oude beelden van Garrincha zie.

Film
Ik heb veel dvd's. Scarface en Pup Fiction zijn twee van mijn favoriete films (!!!). Ik hou niet van science fiction, dat is zo overdreven ongeloofwaardig.

Boek
Ik lees de laatste tijd niet zoveel meer, maar ik hou wel van biografieën. Die van Diego Maradonna heb ik pas nog gelezen. Ik blijf hem een hele grote voetballer vinden, ondanks alles. Het zou voor het voetbal heel jammer zijn als hij doodgaat.

Tijdschriften/ Kranten
De Telegraaf en het AD op de club. De meeste sportbladen lees ik ook, zoals VI en Sportweek.

Eten
Ik vind veel gerechten lekker, maar ben vooral gek op de nasi van m'n zus.

Drinken
Veel sapjes, zoals dubbeldrank. Als ik uitga een Malibu-cola.

Hobby's
Voetbal is ook buiten het 'werk' mijn grootste hobby. Ik speel nog altijd graag op de pleintjes. Daar heb je geen opdrachten, kun je doen wat je wilt. Ook zit ik dagelijks achter de PlayStation.

Auto
Een Opel Corsa, maar ik krijg nu een Golf 5 van Feyenoord. Van kleins af aan ben ik al gek op auto's. Heel erg mooi vind ik de Maserati Spider.

Trainer
Andries Jonker Heeft veel indruk op me gemaakt bij het districtsteam in amsterdam. Hij was duidelijk, legde alles goed uit. Maar ik heb al veel goede trainers gehad. Mark Wotte natuurlijk, en Rinus Israel en Lex Schoenmaker zijn heel bijzonder, zij vormden een ideaal koppel. Als je die twee hebt meegemaakt kun je elke trainer aan, haha.

Hoogtepunt
Het kampioenschap met ADO Den Haag, vorig jaar. Ook mijn debuut als zeventienjarige, uit tegen VVV was speciaal. Raymond Atteveld ging voorop in de warming-up. Die was zó hefftig dat ik dacht: Moet ik nu nog een wedstrijd spelen? In de 85ste minuut kreeg ik kramp, maar ik heb het duel uitgespeeld. Verder zijn de wedstrijden voor Jong Oranje en de transfer naar Feyenoord hoogtepunten.

Dieptepunt
Mijn vele blessures. Gelukkig is alles goedgekomen. Nu ben ik topfit en kan ik er weer vol tegenaan.

Feyenoord
Ik heb er heel veel zin in. Het is een mooie club en een mooie stad. Het hangt van mezelf af of ik meteen in de basis kom. Bang voor concurrentie ben ik niet, want dat is alleen maar goed. Telefonisch heb ik al een paar keer contact gehad met Ruud Gullit. Hij heeft veel vertrouwen in me. Een jaar geleden mocht ik als kleine jongen nog met hem samenspelen bij de Suriprofs, nu wordt hij mijn trainer. Fantastisch.

Oranje
Ik moet eerst bij Fyenoord slagen. Maar ik weet dat er kansen liggen op de rechtsbuitenpositie. Als ik mezelf goed blijf ontwikkelen, ook in Jong Oranje, kan de droom uitkomen.

Suriname
De band met Suriname zal altijd blijven. Ik ga nog elk jaar terug om familie op te zoeken. Naar de wedstrijd met de Suriprofs kijk ik ook altijd uit. Dat is elke keer een groot feest. Ik kom ook voor in de documentaire over de Suriprofs. Erg leuk om te doen en het is een professionele film geworden. Ik vond het alleen jammer dat er niet zoveel wedstrijdbeelden in zaten.

Analyse Roy Stroeve

Roy Stroeve
Geboren 15 Mei 1977 in Emmen
Club Ado Den Haag
Positie rechter middenvelder/aanvallende middenvelder
Competitie duels als prof 184
Doelpunten 61

De carriere van Roy stroeve loopt nog steeds omhoog.
De Inmiddels 27 jarige middenvelder brak ooit door bij Emmen en verdiende op 22 jarige leeftijd een transfer naar toenmalig eredivisionist Sparta daar stokte de ontwikkeling van Stroeve, die in 2 seizoenen sparta 21 wedstrijden speelde en 0 keer scoorde.
Stroeve werd uitgeleend aan Heracles Almelo waar hij plotseling het doel ontdekte.
De drent maakte in zijn 1e jaar als huurling 17 treffers.
Sparta kwam verscheidene malen kijken naar zijn vorderingen maar twijfelde over zijn kwaliteiten en liet stroeve vertrekken naar mede eerstedivisionist Ado Den Haag.
Daar maakte de middenvelder opnieuw 17 doelpunten en werd hij kampioen.
Het afgelopen seizoen volgde de de hernieuwde kennismaking met het podium waaop Stroeve eerder faalde.
Maar dit keer bleken de diepgang en zijn gevoel voor de juiste plaats ook op het hoogste nivo van doorslaggevende betekenis en maakte hij als middenvelder 10 doelpunten.
Roy stroeve kan het dus ook in de Eredivisie.