support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 GRA 5 3 1 1 10
2 HEL 4 2 2 0 8
3 EXC 4 2 1 1 7
4 DBO 4 2 1 1 7
5 JAZ 4 2 1 1 7
6 DOR 4 2 1 1 7
7 EMM 4 2 1 1 7
8 TEL 4 2 1 1 7
9 TOP 4 2 1 1 7
10 EIN 5 2 1 2 7
11 JAJ 4 1 2 1 5
12 VIT 4 1 2 1 5
13 MVV 4 1 2 1 5
14 ADO 4 1 2 1 5
15 JPS 4 1 1 2 4
16 VOL 4 1 0 3 3
17 CAM 4 1 0 3 3
18 JUT 4 0 2 2 2
19 VVV 4 0 2 2 2
20 RJC 4 0 2 2 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 03-06-1941 19:59:00

Om den landstitel PSV-ADO 3-2


In een pittigen wedstrijd, die niet op een grootsch, maar toch wel op een behoorlijk technisch peil stond, heeft te Eindhoven PSV. een volkomen verdiende 3-2 zege op ADO bevochten.


De thuisclub gaf bijna voortdurend het tempo aan en de veldmneerderheid, die zij gedurende langen tijd heeft gehad, wordt met één doelpunt slechts schraal uitgedrukt.

De Haagsche spelers bleken over het algemeen lang niet zoo goed tegen de vermoeienissen van het zware Pinksterprogram te zijn opgewassen als de Eindhovenaren, en dientengevolge ging het physieke overwicht, dat A.D.O. in normale omstandigheden op de uit kleine gestalten bestaande P.S.V.-ploeg heeft, geheel verloren. Het tempo-verschil tusschen de beide teams kwam vooral op het middenveld tot uiting; terwijl de Eindhovensch.e kanthalfs meestal de baas bleven over de buitenspelers van . A.D.O., grepen Loof en Tap nogal eens mis op de snel uitgevoerde combinaties van P.S.V.'s vleugels. Vooral Tap stond voor een moeilijke taak; hij immers moest het opnemen tegen den linkervleugel van de thuisclub, waarop linksbuiten Roosendaal de vervaardiger van alle drie de goals een prachtigen wedstrijd speelde.

Reeds in de eerste minuut van den Wedstrijd gaf de Haagsche club een staaltje van haar stootkracht: terwijl een groot deel dar ongeveer tienduizend toeschouwers nog niet Op zijn plaats zat, gaf Eversteyn, na een handige schijnbeweging, een keurigen center naar Martens, de Eindhovensche verdediging Aarzelde en A.D.O.'s rechtsbuiten, die in volkomen vrije positie kwam, passeerde Bounians van dichtbij kansloos. (0-1).

De thuisclub ging daarna echter met groote energie aan het werk en vooral Blatter weerde zich geducht bij het steunen van zijn voorhoede. Toen de Eindhovensche rechtshalf daarbij eenmaal onzuiver werd aangevallen, kreeg P.S.V. een vrijen trap te nemen: Hunting plaatste den bal uitstekend en de- toeloopende Roosendaal kopte hem in den uitersten hoek: 1-1 na vier minuten. P.S.V. kreeg na 35 min. spelen de beloning, die zij voor haar vele goede werk verdiende: bij een corner bracht Hunting den bal tweemaal goed voor het doel, en terwijl Koek op ongeoorloofde Wijze Roosendaal aanviel, sloeg laatstgenoemde het leer met zijn hoofd in de touwen. (2-1).

Na de rust zette de thuisclub haar offensief voort. De Haagsche verdediging, waarin Choufoer goed, doch de Jong matig was, ging daarna den buitenspelval open zetten en had daar nog al eens succes mee. A.D.O., dat- er wat beter in was gekomen. kreeg nu ook haar deel in het aanvalsspel, en daar de Eindhovensche verdediging op links enkele zwakke' momenten had, ontstonden er voor de Haagsche voorhoede kansen. Boumans toonde zich echter volkomen betrouwbaar.

Door het derde doelpunt van P.S.V., dat na 24 minuten spelen door Roosendaal werd gescoord (na een goede combinatie tusschen van Elderen en Hunting), veranderde de situatie geheel; A.D.O. moest alles op den aanval zetten en de Westelijke club deed dat ook. De ploeg, waarin voordien al enkele spelers gewisseld haden, werd weer radicaal gewijzigd; Ohoufour kwam op de linksbinnenplaats spelen en had reeds na 27 min. succes toen hij den bal na een voorzet van Eversteyn met een prachtig sahot – langs Bounians joeg. (3-2, . De strijd werd toen weer "open", doch daar de vermoeienis steeds zwaarder ging wegen werd het spelpeil er niet fraaier op. RS,V.'s achterhoede bleef de situatie meester en onder groote spanning kwam 't einde.