support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEL 5 3 2 0 11
2 DBO 5 3 1 1 10
3 EXC 5 3 1 1 10
4 GRA 6 3 1 2 10
5 TEL 6 3 1 2 10
6 JAJ 5 2 2 1 8
7 DOR 5 2 2 1 8
8 VIT 5 2 2 1 8
9 EIN 6 2 2 2 8
10 JPS 5 2 1 2 7
11 JAZ 5 2 1 2 7
12 EMM 5 2 1 2 7
13 TOP 5 2 1 2 7
14 MVV 6 1 3 2 6
15 VVV 5 1 2 2 5
16 RJC 5 1 2 2 5
17 ADO 5 1 2 2 5
18 VOL 5 1 1 3 4
19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 18-08-2024 14:52:00

Oefenvoetbal o21: FC Den Bosch troeft ADO op alle fronten af


In het laatste oefenduel voor de bekerwedstrijd, komende zaterdag thuis tegen NEC, is ADO o21 bij FC Den Bosch op alle fronten afgetroefd. De formatie van trainer Ervin Lee leed dan ook een vrijwel kansloze nederlaag van 4-0. Daarbij dient wel te worden aangetekend, dat het Haagse team niet op zijn sterkst kon uitkomen


tekst: Frans Leermakers  

 

Keanu Does en Lorenzo Maasland bevonden zich bij de selectie van het eerste elftal, dat vrijwel tegelijk speelde bij FC Dordrecht. En verder stond een aantal spelers op andere posities dan waar het gebruikelijk acteert. Zo stond Sinan Özen linksachter in plaats van centraal achterin. Na rust speelde Kay van Houwelingen korte tijd in het centrum van de verdediging, hoewel hij in principe middenvelder is. In de tweede helft fungeerde Calvin Gustina als linksachter, hoewel hij in feite in een stofzuigerfunctie op het middenveld op zijn best is. En verder ontbraken nog Daniël Lopes Varela, Levi Kajim en Eloy Schee.

En noodgedwongen deed ook nog een oude bekende mee. Robin Polley, voormalig speler van ADO Den Haag en sc Heracles, onderhoudt zijn conditie bij ADO Den Haag onder 21 zolang hij nog geen nieuwe club heeft. Na rust verscheen hij in het geelgroene tenue als rechterverdediger.

 



Vanaf de aftrap was het merendeels FC Den Bosch, dat de klok sloeg. De formatie van oud-prof Michael Lamey, die een klasse lager speelt dan ADO Den Haag, manifesteerde zich gedrevener, sneller, directer en vooral offensiever. De goed op elkaar ingespeelde ploeg was in staat veel ruimte creërende bewegingen uit te voeren, individueel en collectief. ADO Den Haag restte praktisch niets anders dan die acties te verstoren of tegen te houden. Opvallend was overigens, dat de Bossche ploeg zowel technisch als tactisch met de regelmaat van de klok de verdediging van ADO Den Haag uiteen wist te spelen. Zo kwam al in de zesde minuut de openingstreffer van Ilian Boumassaouidi tot stand:1-0.


Eindschot
ADO Den Haag reageerde na de achterstand met offensievere acties via lange passes op de vleugelspitsen Issac Dijkhuizen en Geoffrey. Echter, aan het vinden en bereiken van de man met het eindschot kwamen zij nauwelijks toe. Bovendien isoleerden de centrale verdedigers van de thuisclub de Haagse centrumspits Maikey Houwaart volledig. Aan de andere kant hield de Haagse doelman Caleb Kramer met enkele ingrepen de achterstand nog klein.

Al in de 32e minuut vond bij FC Den Bosch een massale wisselbeurt plaats. Toch bleef de thuisclub ook met vier nieuwe krachten veruit de bovenliggende partij. Sterker, het eerste balcontact van invaller Keyane Elouansaidi betekende 2-0, nadat opnieuw een gapend gat in het centrum van de Haagse verdediging was geschapen.



Na rust verscheen ADO Den Haag met Thijmen de Koning in het doel en Robin Polley, Calvin Gustina, Kay van Houwelingen en Imade als verse veldspelers op het kunstgras  van Stadion De Vliert. De Haagse ploeg speelde aanvankelijk in een hoger tempo dan voor rust en zette ook even hoger druk. Hoewel Zaïd El Bakkali namens de gastheren na een vrije doortocht bij de achterlijn op de paal schoot, stelde Dijkhuizen er een doelpoging in kansrijke positie tegenover. Het betekende geen halvering van de marge, want het juiste richtingsgevoel ontbrak. Prompt reageerden de Bosschenaren, zij het wel doeltreffend. Weer was het Boumassaouidi, die zich knap anticiperend in het Haagse doelgebied meldde bij een Bossche combinatie, waarbij de geelgroene defensie uiteen werd gespeeld.


Roemloos
Daarna volgde een periode, waarin beide partijen nauwelijks opzienbarende wapenfeiten ontwikkelden. In de 76e minuut bepaalde Mitchell Rogers de eindstand op 4-0, waarbij hij bij zijn actie weinig weerstand ondervond. Een roemloos verlies voor ADO Den Haag, dat in Den Bosch overigens wel een wijze les moet hebben geleerd.


Zoals aangekondigd, komende zaterdag begint ADO Den Haag – beter beslagen ‘ten ijs’ komend – om het echie. Dan reist NEC naar De Aftrap in het kader van het bekertoernooi voor teams onder 21. De kick off is om 15.00 uur.

 


FC Den Bosch onder 21:
Silver Elum (46. Jahmani Eisden); Jaybriën Romano (32. Sol van de Ven), Mink Nipius (62. Yassir Tay Tay), Bart Kemmenren (32. Keyane Elouansaïdi), Sergio Oerlemans (62. Mitchell Rogers); Zaïd El Bakkali (62. Jaybriën Romano), Ilias Boumassaoudi (68. Bo Geurts), Yassir Tay Tay (32. Joey Schraven); Amin El Allouchi (62. Bart Kemmenren), Bo Geurts, Mitchell Rogers (32. T-Shawn Illidge).


ADO Den Haag onder 21:
Caleb Kramer (46. Thijmen de Koning); Danilo Roekel (46. Robin Polley), Sky Heesen (60. Landim), Kane Miardjo (46. Kay van Houwelingen), Sinan Özen (Calvin Gustina); Irfan Karijowidjojo (66. Sinan Özen), Joey Brandt, Ersin Bode; Issac Dijkhuizen (76. Janilson Geoffrey), Maikey Houwaart (60. Jarno Slootweg), Janilson Geoffry (46. Andrew Imade).