20 JUT 5 0 2 3 2
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 28-07-2024 19:08:00

Oefenvoetbal: ADO o21 in laatste minuten onderuit in Rotterdam

ADO Den Haag o21 heeft de eerste oefenwedstrijd van het tweede gedeelte in de voorbereiding met 6-3 verloren van Excelsior Rotterdam o21.

Hoewel trainer Ervin Lee wel als aandachtig toeschouwer op de tribune aanwezig was, zaten Henk de Zeeuw en Albert van der Dussen als technisch duo op de bank. Beide coaches hadden ook de trainingen in de aanloop naar deze wedstrijd op zich genomen in verband met de vakanties van de technische staf van ADO Den Haag o21.

Voor Henk de Zeeuw was het een win-win situatie omdat er door het doorschuiven van diverse spelers van ADO Den Haag o21 ook weer spelers vanuit ADO o19 aansloten voor dit duel. De Zeeuw was in het verleden nog assistent bij Giovanni Franken bij ADO o21 en neemt komend seizoen dus ADO o19 onder zijn hoede.

ADO Den Haag o21 was de bovenliggende partij in meer dan tachtig minuten van de wedstrijd en stond bij rust met 1-3 voor door treffers van Bram Wesseling (2x) en Jaydavon Haas.

Vrijwel direct na rust bracht Excelsior o21 de stand op 2-3. Op slag van het Haags kwartiertje onthield de arbiter de Haagse ploeg een strafschop om deze binnen een minuut wel aan de andere kant te geven. Dat was het moment waarop ADO Den Haag o21 de focus verloor en in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog drie treffers moest incasseren en daarmee de wedstrijd met 6-3 verloor.

ADO Den Haag o21 begon het duel overigens met slechts vier spelers in de basis vanuit de o21, doelman Caleb Kramer, verdediger Daniël Lopes Varela en de aanvallers Jaydavon Haas en Jaynilson Geoffrey. Vanuit ADO o19 stonden Bodo Djesi, Ties Brouwer, Sem Deri, Ersi Bode, Senne Steijlen en Bram Wesseling in het veld.

De bank en dus de basis in de tweede helft bestond wel uit spelers van o21 op Clydel Kigongo (ADO o19) na. Ellijah Velland en Enoch George, beiden vorig seizoen speler bij ADO Den Haag o21, maar nu nog zonder club, zaten ook op de bank en vielen na rust in.

Komende zaterdag, 3 augustus, komt ADO Den Haag o21 weer in actie. Om 13.30 uur staat Tweede Divisionist Jong Sparta in het eigen Zuiderpark op het programma als opponent.