support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEL 5 3 2 0 11
2 DBO 5 3 1 1 10
3 EXC 5 3 1 1 10
4 GRA 6 3 1 2 10
5 TEL 6 3 1 2 10
6 JAJ 5 2 2 1 8
7 DOR 5 2 2 1 8
8 VIT 5 2 2 1 8
9 EIN 6 2 2 2 8
10 JPS 5 2 1 2 7
11 JAZ 5 2 1 2 7
12 EMM 5 2 1 2 7
13 TOP 5 2 1 2 7
14 MVV 6 1 3 2 6
15 VVV 5 1 2 2 5
16 RJC 5 1 2 2 5
17 ADO 5 1 2 2 5
18 VOL 5 1 1 3 4
19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 29-08-2024 10:40:00

o21: Ervin Lee: We hebben het verlies tegen FC Den Bosch goed rechtgezet


ADO Den Haag o21 is dan ook begonnen aan het seizoen 2024-2025 met een bekerwedstrijd tegen NEC Nijmegen o21. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning na een 0-1 ruststand en daarmee gaat de ploeg van coach Ervin Lee door naar de tweede ronde.


tekst: Glenn Duijzer



Ondanks de wat moeilijke start van de wedstrijd duurde het tot de achttiende minuut voordat de geelgroenen de wedstrijd onder controle kregen om deze voor de rest van de wedstrijd niet meer uit handen te geven. Zelfs een strafschop op slag van rust konden de jonge ooievaars niet van hun stuk brengen. Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met de Haagse trainer Ervin Lee.



De bezoekers begonnen de wedstrijden iets sterker, maar dat kantelde eigenlijk al voor rust. In de tweede helft waren jullie wel de bovenliggende partij.
"Ik heb het ook in de rust aangegeven, dat we voorin niet balvast waren, balletjes die onder de voet doorgingen en passes die niet aankwamen of aangenomen werden. Dat was zeker in de eerste helft en dan met name in het eerste kwartier. De afspraken waren niet helemaal duidelijk aan onze zijde. NEC speelde met hoge backs en wij hadden de afspraak om back op back te spelen. We maken afspraken en daar moet iedereen zich aan houden. Het kan niet zo zijn dat de backs moeten nadenken wie hun man over zouden nemen als de back opkomt. Daar hadden we in het begin problemen mee, maar dat was na een kwartier opgelost en kwamen we beter in de wedstrijd."



Je wint overtuigend met 3-1, maar bij twee treffers heb je de hulp van de verdediging nodig.
"Dat heb je altijd bij treffers, maar dat beeld had je een dag eerder ook bij het eerste elftal. Daar zette Lee Bonis goed druk op de doelman van FC Volendam. Dan kan gewoon ook, maar je moet het wel doen. Zeker met het weer, dat we in de tweede helft hadden, de wind en regen. Kijk negen van de tien keer kan de keeper de bal wegschoppen. Het gaat om die ene keer dat je de bal wel kan blokken en dan is de mogelijkheid dat je kunt scoren zoals met Kaj van Houwelingen.”



De voorbereiding is niet zo verlopen als je waarschijnlijk had gehoopt. Hoe kijk je dan naar deze wedstrijd? In het amateurvoetbal zien ze de drie bekerwedstrijden als goede oefenwedstrijden. Hoe heb jij deze wedstrijd benaderd?
"Ik heb het ook zo gebracht naar de spelers. Het is een belangrijke wedstrijd, een officiële wedstrijd, maar je moet hem wel onder het einde van de voorbereiding zien. Eigenlijk begint het seizoen pas echt volgende week met de eerste competitiewedstrijd tegen De Graafschap. Het is een bekerwedstrijd die we zien als voorbereiding op volgende week en de beker is de kortste weg naar Europa (met een glimlach)."



Door de winst plaatst ADO Den Haag o21 zich voor de tweede ronde, je hebt dus weer een extra oefenwedstrijd?
"Klopt, zo zie ik het ook. Er zijn ploegen die de bekerwedstrijden gebruiken om spelers te laten spelen die in de competitie normaliter niet zoveel aan spelen toekomen. Ik heb gewoon met het sterkste team gespeeld, omdat deze jongens zich moeten voorbereiden op de eerste competitiewedstrijd. Dat we dan met Hugo Wentges en Martin Hokke een tweetal spelers uit de selectie erbij hebben is alleen maar een plus. De andere spelers heb ik vorig seizoen ook al onder mijn hoede gehad. Ik hoefde alleen Martin onze speelstijl uit te leggen, maar die is alweer zover en slim dat hij zelf ook wel de overweging kan maken in zijn beslissingen.”



Er liep een tweetal heren van De Graafschap langs het veld. Laat jij de tegenstander ook fysiek bekijken?
"Wij gaan ze niet bekijken, wij zien de tegenstanders op beeld. Dat hebben we vorig seizoen ook gedaan. Als ik de mogelijkheid zou hebben en ze spelen in de buurt, dan zou ik misschien wel gaan kijken. Voor mij zijn de beelden genoeg. Ik beschrijf de positieve en negatieve punten van de tegenstander en daar proberen we op in te spelen."



Is dat gelukt tegen NEC o21?
"Ja, ik heb aangegeven dat ze met een controlerende middenvelder spelen die voor verdediging blijft spelen. Tegen ons zakte hij zelfs nog verder naar achteren. Daar raakten we een beetje van de wijs van, want wij speelden met twee aanvallers tegen drie verdedigers. Nu stond die controlerende middenvelder erbij. We zijn gewoon met twee aanvallers blijven spelen. Die moeten dan maar tussen de verdedigers gaan spelen  en de buitenste verdediger dan maar laten gaan. Dat is na rust prima gegaan."



Kortom, een prima oefenwedstrijd?
"Deze was zeker een goede wedstrijd. Dit was een tegenstander van niveau, dat was het vorige week tegen FC Den Bosch ook trouwens, maar dit was wel een betere ploeg dan FC Den Bosch en daar verliezen we met 3-0 van. Nu hebben we het rechtgezet met redelijk goed spel en een prima resultaat."