20 JUT 9 0 4 5 4

Datum plaatsing: 18-08-1934 19:59:00

Nuttige oefenwedstrijd UVV-ADO eindigt met 2-2

Zaterdagavond speelde U.V.V. een oefenwedstrijd tegen A.D.O.;

De elftallen stelden zich onder leiding van scheidsrechter van Tessel als volgt op:

U.V.V.
F. Pino
Kan, Schilla
Vader, Slingerland, Kerkhoven
Van Bommel, Sonneveld, v. Doorn, Sparenburg, G. Pino.

De Korte, Loof, Vols, Hoogduin, Clavan
G. Tap, v. Maaren, Schurink.
Choufoer, de Koning
Koek

A.D.O.

A.D.O. is het eerst in den aanval, Kan werkt corner, maar deze heeft geen resultaat. Een fraai schot van Sparenburg wordt door den A.D.O.-keeper weggestompt. De U.V.V. voorhoede staat nog al eens buitenspel, maar een enkele maal is ook de scheidsrechter daarin abuis, toch zal men daar in de competitie voor moeten waken.

Het spel is zeer aantrekkelijk; beide voorhoedes zijn om beurten in den aanval. Waarbij vooral de snelle uitvallen van de U.V.V.-voorhoede opvallen. De A.D.O.-voorhoede was niet gelukkig met het schieten, maar behalve pech was het soms ook wel slecht mikken, dat het. U.V.V.-doel deed sparen.

Bovendien was Frans Pino den heelen wedstrijd goed op dreef. Toch kan hij niet verhinderen, dat na een corner, als een paar maal de bal is weggewerkt, tenslotte de rechtsbinnen van A.D.O, welken de reservekeeper uit het tweede elftal van A.D.O., Hoogduin, die eerste goal maakt. Kort daarna is het rust (0-1).

Na de hervatting probeert. U.V.V. het in een andere opstelling. Sparenberg en Sonneveld ruilen van plaatis. Kort na het begin der tweede helft wordt door een verkeerd begrijpen van de U.V.V.-achterhoede de stand 2-0 voor A.D.O.

Maar in de verdere tweede helft is U.V.V. bepaald sterker. Aanvankelijk heeft men echter met verscheidene goede schoten geen succes. U.V.V. verdient een tegengoal, al moet de achterhoede ook danig oppassen voor de snelle uitvallen van de A.D.O.-voorhoede. Tweemaal weten Kan en Schilla slechts te redden ten koste van vrije schoppen, die echter geen resultaat voor A.D.O. opleveren.

Tegen het einde komen dan eindelijk de Utirechtsche doelpunten. Uit een voorzet van Van Bommel, die soms slecht was, soms ook heel tactisch speelde, krijgt van Doorn den bal vrij voor doel en tikt kalm den bal langs den keeper (2-1). Enkele oogenblikken later maakt Sonneveld uit een snelle aanval op fraaie wijze gelijk. Met U.V.V. in de meerderheid komt het einde met een 2-2 gelijk spel, waarmee U.V.V. zeer zeker tevreden mag zijn. Het is ongetwijfeld een nuttige oefenwedstrijd geweest voor de geblokten, die er in de tweede helft veel beter in kwamen dan in de eerste. Sparenburg werkte natuurlijk hard als altijd. In de tweede helft had de voorhoede meer steun van de middenlinie, waardoor U.V.V. een gelijk spel kon bewerken.