support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEL 6 4 2 0 14
2 EXC 6 4 1 1 13
3 DBO 6 4 1 1 13
4 JAJ 6 3 2 1 11
5 GRA 6 3 1 2 10
6 TEL 6 3 1 2 10
7 VIT 6 2 3 1 9
8 JPS 6 2 2 2 8
9 EIN 6 2 2 2 8
10 EMM 6 2 2 2 8
11 DOR 6 2 2 2 8
12 VOL 6 2 1 3 7
13 JAZ 6 2 1 3 7
14 TOP 6 2 1 3 7
15 MVV 6 1 3 2 6
16 ADO 6 1 3 2 6
17 RJC 6 1 3 2 6
18 VVV 6 1 2 3 5
19 CAM 6 1 1 4 4
20 JUT 6 0 2 4 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 05-07-2005 15:50:00

Mols wil revanche bij ADO Den Haag



door Dennis Jansen

DEN HAAG | Hij was er maandag nog niet bij en wordt vrijdag pas medisch gekeurd, maar als dat allemaal naar behoren verloopt, wordt Michael Mols de nieuwe spits van ADO Den Haag. De Amsterdammer komt transfervrij over van FC Utrecht.


"Ik ben blij met Michael, een spits met kwaliteiten", zei ADO Den Haag-trainer Frans Adelaar gisteren na de eerste training van ADO Den Haag. Hoewel, training... Die viel letterlijk in het water, omdat het trainingsveld naast het stadion blank stond, waardoor de selectie uitweek naar het bos van Ockenburgh voor een pittige loop. De 34-jarige Michael Mols werd vorige week gepolst door ADO Den Haag om zijn carrière alsnog voort te zetten. De aanvaller, die zijn jeugdopleiding bij Ajax genoot, zat al een tijdje te dubben: stoppen of doorgaan. "Hij heeft er even over moeten nadenken en toen ja gezegd", zegt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen. Adelaar: "Michael wil zijn loopbaan op een waardige manier afsluiten en zich voor het voorgaande seizoen revancheren. Als hij door zou gaan met voetballen, wisten we dat ADO Den Haag de eerste optie zou zijn. Vorig seizoen heeft hij twee weken met ons meegetraind om zijn conditie op peil te houden. Dat hij toen voor FC Utrecht koos, was niet zo gek. FC Utrecht was zijn oude liefde."

Maar bij FC Utrecht, dat de verloren zoon in november 2004 terughaalde naar de Domstad, wilde het niet lukken: publiekslieveling Mols kon nimmer imponeren en speelde weinig. Door een flinke charge jegens De Graafschap-verdediger Milan Berck Beelenkamp zat de oud-international (zes caps) ook nog eens een schorsing uit van vijf duels. Hij maakte uiteindelijk één goal in veertien wedstrijden. "Maar kijk ook eens naar het verwachtingspatroon van hem bij FC Utrecht", zegt Frans Adelaar. Mols overwoog de voetbalsloffen aan de wilgen te hangen. "Als het niet gaat zoals ik wil, dan stop ik deze zomer", verkondigde hij aan het einde van de vorige voetbaljaargang. "Ik wil geen oude grappenmaker op het veld worden, een opa langs wie alles heen flitst."

Bij ADO Den Haag krijgt Mols de kans zich te revancheren. Adelaar ziet het in de aanvaller zitten en kijkt niet terug naar vorig seizoen. "Dat was de Michael Mols van FC Utrecht, ik ben bezig met de Michael Mols van ADO Den Haag. Ik heb veel vertrouwen in hem. Michael blijft een fantastische spits met veel kwaliteiten. Hij is een goed aanspeelpunt, balvast, kan anderen in scoringspositie brengen, heeft een actie in huis en pikt zijn goaltje mee." Mols bracht dus zijn jeugdjaren door bij Ajax, waarna hij naar Cambuur Leeuwarden verkaste. Daar debuteerde hij in het seizoen 1991/?92 in de eerste divisie. Een jaar later speelde hij eredivisie met de Friese club en dwong hij (tussentijds) een contract af bij FC Twente, waar hij drieëneenhalf jaar actief was. Daarna volgde FC Utrecht waar hij in zijn vierde seizoen liefst 20 goals maakte, waarna hij terstond werd ingelijfd door Glasgow Rangers. Bij de Schotse topclub stond Mols vijf jaar onder contract en maakte hij in totaal 98 goals, alvorens hij vorig jaar in november terugkeerde naar FC Utrecht. Gisteren, in het kletsnatte bos van Ockenburgh, ontbrak Mols dus nog en schitterde nog een andere nieuweling door afwezigheid: John O'Brien. De Amerikaan doet met de Verenigde Staten mee aan de CONCACAF Gold Cup, een prestigieus toernooi dat tot 24 juli in Amerika wordt gehouden. Adelaar: "Amerika zal niet meteen worden uitgeschakeld, maar ik heb met John afgesproken dat hij meteen naar Den Haag komt als ze eruit liggen."

En dus was de enige nieuweling gisteren in Ockenburgh, Sean Doherty, de twintigjarige jeugdinternational, die afkomstig is van Fulham. Adelaar gaf toe de selectie nog niet rond te hebben. Voordat ADO Den Haag op zaterdag 6 augustus (of mogelijk dinsdag 9 augustus) aantreedt voor de Amstel Cup (uit) bij Groesbeekse Boys wil de oefenmeester zeker nog drie spelers toevoegen aan zijn selectie: een rechtsback, een middenvelder en aanvaller. "We zijn op zoek. Maar ik heb liever wat meer geduld en kwaliteit dan je selectie op tijd compleet maar van mindere kwaliteit."

De doelstelling van ADO Den Haag is overigens niet veranderd in vergelijking met de twee voorgaande seizoenen. Adelaar: "Handhaven, dat is ook dit jaar het doel. Als het nieuwe stadion er is, vertel ik misschien een ander verhaal. Maar nu is de club financieel beperkt en moeten we creatief zijn met het selecteren van spelers."