20 JUT 6 0 2 4 2
Algemeen Dagblad (oud)

Datum plaatsing: 01-08-1977 15:02:00

Lierse loopt FC Den Haag in

FC Den Haag heeft zaterdagavond een vriendschappelijke wedstrijd in Den Haag tegen het Belgische Lierse SK op 2-2 afgesloten.

De Haagse formatie, waarin Ouwehand de geblesseerde Perazic als laatste man verving, keek al na zes minuten tegen een achterstand aan. Doelman Galjé had geen verweer tegen een kopbal van Janssens: 0-1.

IJverig probeerde Den Haag terug te komen en het was Van Leeuwen die na een vrije trap van Schoenmaker de partijen op gelijke voet bracht. Albertsen zette een kwartier later Den Haag op 2-1 maar Lierse, dat een week eerder met 6-1 in België van Den Haag had gewonnen, kwam net voor rust door Ceulemans weer op gelijke hoogte. Na rust was in het veld de animo verdwenen.

Een inzet van Albertsen, waarbij de bal door het houtwerk werd gekeerd, vormde het enige opwindende moment.