support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEL 5 3 2 0 11
2 DBO 5 3 1 1 10
3 EXC 5 3 1 1 10
4 GRA 6 3 1 2 10
5 TEL 6 3 1 2 10
6 JAJ 5 2 2 1 8
7 DOR 5 2 2 1 8
8 VIT 5 2 2 1 8
9 EIN 6 2 2 2 8
10 JPS 5 2 1 2 7
11 JAZ 5 2 1 2 7
12 EMM 5 2 1 2 7
13 TOP 5 2 1 2 7
14 MVV 6 1 3 2 6
15 VVV 5 1 2 2 5
16 RJC 5 1 2 2 5
17 ADO 5 1 2 2 5
18 VOL 5 1 1 3 4
19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 29-08-2024 18:45:00

Laatbloeier Van Mieghem herleeft in de KKD


Acht jaar na zijn Kralingse avontuur is Daryl van Mieghem een van de smaakmakers in de Keuken Kampioen Divisie.


bron: sv pro Excelsior




De rechtsbuiten hervond vorig jaar het plezier door sportief een stapje omlaag te doen. De uitwedstrijd van Excelsior tegen ADO Den Haag is vrijdag een nieuw weerzien met de oud-speler, die inmiddels een ervaren KKD-rot is.



Met 381 wedstrijden, 91 doelpunten en evenveel assists behoort de 34-jarige Van Mieghem tot het rijtje meest ervaren spelers in de eerste divisie. De buitenspeler, die op zowel de linker- en rechterflank, maar ook als spits en ‘nummer 10’ uit de voeten kan, bleek een laatbloeier. Pas sinds een jaar of drie kun je niet meer om Van Mieghem heen. Bij ADO Den Haag was hij afgelopen seizoen een belangrijke schakel en werd hij de speler met de meeste assists in de competitie.

Daryl van Mieghem was 24 jaar en nog linksbuiten toen hij in april 2014 een tweejarig contract bij Excelsior tekende, niet lang nadat hij met Telstar nog met 8-0 had verloren van Excelsior. Hij had meerdere opties, maar Ferry de Haan wist hem te overtuigen. In Kralingen viel de aanvaller met zijn neus in de boter, want Excelsior promoveerde een maand later naar de Eredivisie.



Bankzitter
Het waren de beginjaren van zijn profcarrière, die Van Mieghem startte bij Heracles Almelo. Na slechts 7 wedstrijden koos hij bewust voor een lager niveau bij Telstar om zich, met succes, in de kijker te spelen. Bij Excelsior (59 wedstrijden en 8 doelpunten) speelde Van Mieghem nog op links en raakte hij in de winterstop van het seizoen 2015-2016 onder trainer Fons Groenendijk uit de gratie, maar mocht hij niet vertrekken. Na een laatste halfjaar als invaller en uiteindelijk zelfs als bankzitter, vertrok hij (weer) naar Almelo.



Maar ook de tweede periode bij Heracles liep op weinig uit. Sterker nog: er werd snel een vervanger voor zijn positie gehaald en Van Mieghem werd verhuurd aan De Graafschap, dat hem uiteindelijk definitief overnam. Na drie seizoenen in Doetinchem kwam hij in 2021 terecht bij FC Volendam. In zijn eerste seizoen legde Van Mieghem er in de eerste divisie elf in en een jaar later werd de linkspoot met acht goals zelfs clubtopscorer in de Eredivisie. ‘Doelpuntenkoning’, zo prees zijn club hem nog toen zijn contract in april 2023 werd verlengd.



Geen waardering
Al was hij een relevatie, Van Mieghem maakte toen ook de lelijke kant van het voetbal mee. Ondanks zijn status als basisspeler en clubtopscorer werd hij samen met Henk Veerman plots aan de kant geschoven. Terwijl hij juist zo op zijn plek zat in het vissersdorp. Hij legde aan het AD uit dat hij van alle kanten hoorde dat hij weg mocht, maar dat werd weer ontkend als hij er zelf om vroeg. “Dan moet ik voor mezelf de keuze maken om ergens anders te gaan spelen. Ergens waar ik gewaardeerd word”, vertelde hij kort voor zijn overstap naar ADO Den Haag voor de camera van NH Nieuws.



Die waardering is belangrijk voor Van Mieghem, zo blijkt uit interviews rond zijn overstap naar Den Haag, dat hem op aandringen van Henk Veerman binnengehaald zou hebben. Net als in zijn beginjaren koos hij bewust voor een stapje lager voetballen. En net als bij FC Volendam is hij ook bij ADO nog altijd bezig aan zijn beste seizoenen. Dat komt volgens hemzelf onder meer door zijn ervaring, legde hij in februari aan het AD uit. Zo is hij nu minder snel van de leg door beslissingen van de trainer.



13 keer tegen Excelsior
Het zorgt ervoor dat hij beter met tegenslagen om kan gaan, zoals toen Darije Kalezic hem in april plots op de bank zette omdat de trainer naar eigen zeggen niet koos voor de beste spelers, maar voor het beste team. ‘Niets is voor eeuwig’ in de voetbalwereld, weet hij nu, vertelde hij tegen de krant. En dat bleek, want zijn verblijf op de Haagse bank bleef beperkt tot één duel en zo maakte hij in mei in het tweeluik tegen Excelsior in de play-offs gewoon weer indruk op het veld.



Als het aan Van Mieghem ligt, is hij voorlopig nog niet klaar in het voetbal. In Den Haag heeft hij in elk geval nog een contract tot de zomer van 2025 en bij FC Volendam behaalde hij al zijn eerste trainersdiploma’s. Maar zijn focus ligt nu ongetwijfeld eerst op het weerzien met Excelsior, de club waar hij basisspeler in de Eredivisie werd. En waar hij inmiddels ook al dertien keer tegen heeft gespeeld. Met, gelukkig voor ons, drie gelijke spelen en zes nederlagen.