support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEL 6 4 2 0 14
2 EXC 6 4 1 1 13
3 DBO 6 4 1 1 13
4 JAJ 6 3 2 1 11
5 GRA 6 3 1 2 10
6 TEL 6 3 1 2 10
7 VIT 6 2 3 1 9
8 JPS 6 2 2 2 8
9 EIN 6 2 2 2 8
10 EMM 6 2 2 2 8
11 DOR 6 2 2 2 8
12 VOL 6 2 1 3 7
13 JAZ 6 2 1 3 7
14 TOP 6 2 1 3 7
15 MVV 6 1 3 2 6
16 ADO 6 1 3 2 6
17 RJC 6 1 3 2 6
18 VVV 6 1 2 3 5
19 CAM 6 1 1 4 4
20 JUT 6 0 2 4 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
sportsignaal.nl

Datum plaatsing: 28-06-2006 09:30:00

Kila: Ik had graag bij ADO aan de slag gegaan



“Ik had graag bij ADO Den Haag aan de slag gegaan, maar we kwamen er helaas niet uit”

Hij was bijna weer terug op het voetbalveld als trainer. Bij de club waar hij als voetballer in de jeugd successen had, maar ook als profvoetballer het eerste elftal haalde. Het zelfs tot Jong Oranje bracht. Aad Kila was bijna weer bij ADO Den Haag aan de slag gegaan als trainer. Aad Kila, de oud-voetballer, die nog steeds een ‘ ADO-hart’ heeft.

door Ton Beije

Op dit moment is Aad Kila dus nog steeds een trainer in ruste. “Da’s zeker niet bewust”, laat hij direct weten, “ik had graag bij ADO Den Haag aan de slag gegaan”. Maar waarom zien wij hem dan komend seizoen niet actief bezig als trainer op ‘De Aftrap’? Hij weer: “Op dit moment heb ik ook een hele leuke baan en we konden helaas financieel niet tot een akkoord komen”.

“Ik zou mij dan om een uur of drie bij ADO in het Zuiderpark moeten melden, dat betekent dan aan de andere kant, dat ik op de zaak wat moest inleveren en dat ging niet. Ik had het heel graag gedaan, maar we kwamen jammer genoeg niet tot een akkoord”.

ervaring
Aad Kila neemt als voetballer veel ervaring mee, speelde in zijn jonge jaren in menig (jeugd)selectieteam. Gaat zijn voorkeur uit naar het trainen van senioren of wellicht toch ook getalenteerde jeugd? “Natuurlijk is dat ook vreselijk leuk om te doen. Dat had ik ook bij ADO Den Haag best willen doen, zelfs op vrijwillige basis jeugd trainen maar, gelet op mijn werk, dan wel in de avonduren. Dan was dat zeker te doen geweest, maar niet met de insteek die ADO Den Haag voor ogen had, dan kon ik gewoon niet doen. In mijn hart ben ik daar echt wel ziek van”.


Aad Kila: "Ook jonge trainers moeten nu de kans krijgen zich te ontwikkelen"

Aad Kila is bij meerdere clubs actief geweest als trainer. Kreeg met een fikse knieblessure te kampen en moest – noodgedwongen in die periode – een tikje rustiger aan doen. Toch ziet hij het niet als een probleem om – na een tussenpose – weer als trainer aan de slag te gaan. “Ik denk dat wel ik genoeg ervaring heb, dat ik het mij kan veroorloven om even een pas op de plaats te maken. Dat zie ik zeker niet als een probleem”.

“Aan de andere kant”, gaat Kila verder, “ik ben nu 53, ik vind wel dat in het amateurwereldje en ook bij ADO Den Haag jonge jongens de kans moeten krijgen als trainer, ik vind niet dat ik dat tegen zou moeten houden. Maar natuurlijk heb ik wel meer ervaring in ‘het zien en coachen van een wedstrijd’. Maar nogmaals, die jonge gasten moeten echt de kans krijgen om zich als trainer verder te ontwikkelen”.

negatief
Er wordt door de wat ‘oudere’ voetballers vaak wat negatief aangekeken tegen het amateurvoetbal van tegenwoordig. Aad Kila ziet regelmatig wedstrijden bij de amateurs, deelt hij die mening? “Je moet niet te veel naar vroeger kijken, dat doen wij – als oud-voetballers nogal makkelijk – maar ik vind wel dat het niveau schrikbarend terugloopt”.


Aad Kila: "Vertrek van Robert Langenbach vond ik geen goed bericht"

Het voetbal dan als kijkspel op een lager niveau, terwijl de bedragen die ook in het amateurvoetbal omgaan, er vaak niet om liegen. “Ach, ik bemoei me daar niet zo mee”, reageert Kila koeltjes, “ik hoor wel eens bedragen en of het allemaal waar is weet ik ook niet. Ik moet zeggen, het interesseert me eigenlijk ook helemaal niets”.

ADO Den Haag start officieel met een team van Oud-ADO Den Haag. Aad Kila behoort tot een van de spelers, die straks in het team van oud-profs te bewonderen is. Hij is er echt enthousiast over: “Super, ik moet ADO Den Haag toch al complimenten maken voor de manier waarop het de laatste jaren bezig is richting oud-spelers. Men ziet in, dat oud-spelers ook nodig zijn bij zo’n club. Ik kom nog wel eens bij FC Twente, waar ik ook gespeeld heb en als je dan ziet hoeveel oud-spelers daar nog altijd komen bij de thuiswedstrijden en gewoon een ‘eigen plek’ hebben, dan ben ik blij dat men bij ADO Den Haag ook in gezien heeft dat je oud-spelers een beetje moet koesteren. Ik ga er graag heen, als ik een kaart vraag dan ligt die keurig klaar. De club is ook op dat vlak absoluut goed bezig”.


Aad Kila, hier in actie met Pierre Vermeulen van Roda JC: "Oud ADO Den Haag is een goed initiatief"

De naam ADO Den Haag is gedurende het gesprek constant gevallen., Aad Kila is er een regelmatig bezoeker van de thuiswedstrijden. Kijkend naar het nieuwe seizoen, maakt hij zich dan een beetje zorgen? Kila: “Ja toch wel. Ik heb een ADO Den Haag-hart en het komende seizoen is toch heel belangrijk voor de club. Er komt een nieuw stadion en met de haven in zicht stapt Robert Langenbach op, een directeur die toch wat heeft neergezet bij de club. Dat zijn naar mijn mening geen goede berichten”.

Aad Kila heeft – als trainer – komend seizoen (nog) niets om handen, dus zal hij weer regelmatig zijn gezicht laten zien bij de wedstrijden in het Zuiderpark. “Ik hoop wel dat er in de selectie nog wat bijkomt, zowel achterin centraal als een spits”, laat hij afsluitend weten.