19 VVV 4 0 2 2 2
20 RJC 4 0 2 2 2

Datum plaatsing: 12-05-1941 19:59:00

Kampioenscompetitie ADO-VSV 1-1

Voor uitverkochte tribunes heeft ADO. zijn eersten thuiswedstrijd in de kampioenscompetitie gelijk gespeeld tegen VSV

De Hagenaars hebben in dezen wedstrijd geen geluk gehad. Reeds na enkele minuten spelen moest worden gestopt wegens een botsing tusschen keeper Koek en een tegenstander.

Met een groote pleister op zijn hoofd kon hij een kwartier later weer meespelen. Na rust moest Vreeken vervangen warden wegens een blessure. Neuteboom ging op zijn plaats spelen, terwijl v.d. Tas inviel.

Loof onderging hetzelfde lot en werd vervangen door Bronkhorst. Dat er op die manier niet veel van het ploegverband overbleef, laat zich denken. Toch zijn de gastheeren het grootste gedeelte van den wedstrijd in de meerderheid geweest, doch de Velsenaren pasten weer hun beproefde stopperspil-systeem toe, waardoor de A.D.O.-voorhoede voor een zeer zware opgave werd gesteld.

V. S. V. miste zijn doelverdediger Michel, die onvoldoende werd vervangen door Blomvliet. Invaller Godschalk op de middenvoorplaats gaf de Haagsche verdediging handen vol werk. De wedstrijd is pas vijf minuten oud, als A.D.O. op eenigssins fortuinlijke wijze aan het eerste en eenigste doelpunt komt.

De Heer schiet van grooten afstand op doel, keeper Blormvliet beoordeelt het schot verkeerd en de bal verdwijnt in den hoek (1-0). Het offensief van A.D.O. wordt voortgezet en even later dreigt nogmaals gevaar. Aan den anderen kant wandelt Godschalk door de verdediging heen en stelt Koek op de proef met een hard schot. Deze stompt het leer weg, waarop nogmaals wordt ingeschoten. De derde maal redt de Jong op de lijn.

Godschalk blijkt in zijn element te zijn en vuurt nog eenige goede schoten op het heiligdom van af, voorloopig echter zonder resultaat. Even later komt dan de gelijkmaker. Godschalk stelt v.d. Kuijl in de gelegenheid te schieten, waarop de bal via het been van Choufoer in het net verdwijnt (1-1).

Hierna komt AD.O. weer aan het woord, waarbij de aanvallen goed open worden opgezet. Een langdurige druk ontstaat op het V.S.V.-doel. doch alle moeite is vergeefsch. De aanvallen van V.S.V. hebben niet die kracht, welke noorlig is om Choufoer c.s. te verschalken. De vele through-passes, welke Godschalk krengt, hebben dan ook geen resultaat.

Na de rust is A.D.O. direct weer in de meerderheid en eenige goede kansen worden om zeep gebracht. Het tempo, dat eerst zeer hoog was, zakt nu in en er komt een zekere matheid over het spel. Westhoven kan zijn goede spel niet ontplooien, daarvoor wit de Vries hem te veel op de huid; bovendien vervalt de A.D.O. voorhoede in kort spel. Het laatste kwartier probeeren de A.D.O.-ers het spel te forceeren. Een ware belegering wordt uitgevoerd op de V.S.V.- veste, doch de verdediging, geholpen door de middenlinie weet het doel voor doorboring te behoeden