support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEL 6 4 2 0 14
2 EXC 6 4 1 1 13
3 DBO 6 4 1 1 13
4 JAJ 6 3 2 1 11
5 GRA 6 3 1 2 10
6 TEL 6 3 1 2 10
7 VIT 6 2 3 1 9
8 JPS 6 2 2 2 8
9 EIN 6 2 2 2 8
10 EMM 6 2 2 2 8
11 DOR 6 2 2 2 8
12 VOL 6 2 1 3 7
13 JAZ 6 2 1 3 7
14 TOP 6 2 1 3 7
15 MVV 6 1 3 2 6
16 ADO 6 1 3 2 6
17 RJC 6 1 3 2 6
18 VVV 6 1 2 3 5
19 CAM 6 1 1 4 4
20 JUT 6 0 2 4 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haagsche Courant

Datum plaatsing: 14-10-1991 14:22:00

Humeur Co Adriaanse lijdt onder nederlaag


FC Den Haag stond vorig seizoen tijdens de winterstop als vierde geklasseerd in de eredivisie. Het zal een hele klus worden om dit kalenderjaar met een vierde positie van onderen af te sluiten.


De derde nederlaag binnen acht dagen op eigen veld zorgde voor een mineurstemming in het Zuiderpark. Ook het humeur van trainer Co Adriaanse leed onder de 4-1 nederlaag tegen Feyenoord. "Ik kan niet tegen m'n verlies. Ook niet als de tegenstander beter heeft gespeeld". Adriaanse wilde inhoudelijk amper ingaan op eleinentaire zaken als het wedstrijd verloop en de opstelling. De trainer: "FC Den Co Adriaanse, FC Den Haag, ADO Den Haag, ZuiderparkstadionHaag heeft gebracht wat het kon brengen. De eerste tegentreffer viel voor ons op een psychologisch vervelend moment. Na de rust werden we tegen onze zin teruggedrongen. Tot zes minuten voor tijd hadden we desondanks nog zicht op een gelijkspel. Maar alles bij elkaar heeft Feyenoord terecht gewonnen."Meer vragen wenste Adrieense niet serieus te beantwoorden. "Het is zo simpel als wat: Feyenoord was gewoon beter. En dat achteraf gepraat is allemaal gelul."

Voor aanvang van het seizoen broedde de technische 'staf het plan uit dit seizoen minimaal 34 punten te halen. Deze doelstelling lijkt na tien wedstrijden en zes punten moeilijk haalbaar. "In elk geval moeilijker dan wi', aan het begin van het seizoen hadden kunnen verwachten",. aldus Adriaanse, die de oorzaken van de tegenvalleide prestaties niet kan noemen.

Ketting
De trainer kon gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer beschikken over Cor Lems. De Rotterdammer begon zeer aardig door de eerste goal in te lelden. Hij trok eerst. Rob Witschge tegen de grond en passte de bal vervolgens zuiver in de voeten van Heini Otto, die vervolgens na een solo ploeggenoot Harry van der Laan de score zag openen. Scheidsrechter Luinge hielp de thuisclub door niet voor de overtreding van Lems te fluiten. "Ik trok Witschge niet met z'n shirt, maar met z'n halsketting naar beneden", gniffelde Lems na afloop. "Vervolgens schopte ik de bal lukraak weg, omdat ik dacht dat Luinge zou fluiten."

Lems, die z'n eerste gele kaart van het seizoen kreeg, speelde voor het eerst sinds de trip naar China weer een complete wedstrijd in het eerste elftal. "Conditioneel ben ik nog niet honderd procent. ik heb m'n krachten verdeeld, in de eerste helft ging ik zeker niet voluit. Toch zag ik tijdens de rust vervolgens alles letterlijk groen en geel. Ik was helemaal de kluts kwijt, waarschijnlijk door een opspelend griepje. Als ik me morgen nog zo voel ga ik naar dokter.

Doelpunt
Voor Harry van der Laan betekende de openingstreffer z'n vierde van het zeizoen. De supporters, die de topscorer uit Gouda vorige week nog uitfloten, scandeerden vervolgens zijn naam. Van der Laan  keek ondanks de nederlaag toch optimistisch vooruit. "Voor mij persoonlijk was die treffer erg belangrijk. Daarna voetbalde ik toch weer met meer zelfvertrouwen. Bovendien speelden we vandaag Voor het eerst met Lems en na langetijd weer eens de ouderwetse kerstboomtactiek. Tegen Feyenoord is het door hun kwaliteit moeilijk om dan direct te vlammen. Maar tegen andere ploegen zullen we met dit materiaal ongetwijfeld weer onze puntjes meepikken".

Van der Laan die zich mateloos had geërgerd aan de leiding van Luinge liep nog wel tegen een gele kaart op. "Uiterst dom", vond erevoorzitter Dé Stoop, "Ik heb het bestuur geadviseerd Van der Laan hiervoor een boete op te leggen".

Wim Jansen
Ook trainer Wim Jansen van Feyenoord had weinig zinnigs toe te voegen aan datgene wat iedereen al had gezegd. "Ik denk dat we terecht hebben gewonnen", zei de interimtrainer. "In het begin hadden we wat moeite met het spel van FC Den Haag, maar na de rust hebben we gedomineerd", Jansen had overigens leidsman Luinge in de pauze wel verzocht een einde te maken aan de activiteiten van de Speaker, die met scherpe electronische geluiden en aanmoedingskreten wat sfeer in het met 8500 kijkers lang niet volle Stadion trachtte te scheppen.

De idee van ARC Sports and Events werd door de spelers van Feyenoord niet gewaardeerd. De exploitant van FC Den Haag had tevens contact opgenomen met producer Joop van de vEnde om de akoestiek in het stadion te verbeteren.