20 JUT 5 0 2 3 2
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 11-08-2024 12:13:00

DUNO-toernooi: ADO Den Haag o21 verslaat Quick

ADO Den Haag heeft het IM Cees IJspelder-toernooi van DUNO gewonnen door de tweede wedstrijd, nu met het o21-team, te winnen van Quick: 4-2. Op dinsdag had ADO o19 al met 9-2 gewonnen van TAC’90.

tekst: Glenn Duijzer

Bij het zien van de selectie van ADO Den Haag o21 werd het wel direct duidelijk waarom  afgelopen dinsdag het o19-team in actie kwam. De selectie van Ervin Lee en Ronald Samson miste maar liefst zes spelers door blessures: Levi Kajim, Danilo Roekel, Daniël Lopes, Raelson Landim, Eloy van Schee en op vrijdag kwam daar Jaydovan Haas nog bij. Sinan Özen is herstellende van zijn blessure.

Devyn Payne, Lorenzo Maasland, Issac Dijkhuizen, Sky Heesen, Keanu Does en de debuterende Ronald Boakye waren toegevoegd aan de selectie van ADO Den Haag, die later op de dag met 1-1 tegen VVV-Venlo het seizoen zou starten. Om de selectie compleet te maken namen Enoch George en Elijah Velland ook plaats op de bank. Beide spelers, die vorig seizoen nog voor ADO Den Haag o21 uitkwamen, hebben nog geen nieuwe club gevonden en houden hun conditie op peil bij het o21-team. Dan zijn de aanvullingen vanuit ADO Den Haag o19 en het direct startend in de basis van Senna Westerveld, Jayden Tammes, Senne Steijlen en Giovanny de Pina wel logisch.

ADO Den Haag o21 begon direct fanatiek aan de wedstrijd, zoals het O19-team dat afgelopen dinsdag ook deed. Het leverde al na zes minuten de 1-0 op door Jarno Slootweg. Slootweg was één van de drie vrijstaande Haagse spelers voor doelman Dylan Oosterveer, nadat Jaynilson Geoffrey goed was doorgegaan aan de linkerkant.

Net voor het eerste kwartier was afgelopen maakte Giovanny de Pina een lekkere voetballende actie aan de rechterzijde, maar een verdediger van Quick kon de bal net genoeg van richting veranderen, zodat Slootweg er niet bij kon. De daaropvolgende corner leverde geen gevaar op.

Enkele minuten later was het wel raak, nadat Irfan Karijwidjojo een 1-2 aanging met Senne Steijlen. Karijwidjojo schoot de bal van de rand van het strafschopgebied hard in de kruising van de korte hoek: 2-0. Rond het half uur kwamen de Haantjes iets meer naar voren en met de boomlange Mitchell Abdoel heeft trainer Paul van der Zwaan een perfecte aanvalsleider. Slootweg had na 38 minuten zijn tweede treffer kunnen scoren nadat hij goed tussen een verdediger en de doelman opdook, maar zijn inzet ging via doelman Oosterveer naast. Op slag van rust scoorde Quick de aansluitingstreffer nadat aanvaller Mitchell Abdoel achter de geelgroene verdediging de bal ontving en deze direct over de uitkomende Thijmen de Koning lobde: 2-1.

ADO Den Haag o21 kwam wederom sterk uit de startblokken in de tweede helft en binnen een minuut zette Ersi Bode met een steekpass Jaynilson Geoffrey alleen voor doelman Oosterveer. De doelman kwam als winnaar uit deze één op één strijd en hield daarmee de Haantjes in de wedstrijd. Net na een uur spelen bleek waarom de redding van Oosterveer zo belangrijk was, toen Pacho Sambo de gelijkmaker uit een corner binnen opte: 2-2.

Dit was het sein voor ADO Den Haag o21 om het tempo weer op te voeren. Geoffrey legde de bal terug op Joey Brandt en de Haagse middenvelder schoot, voor zijn toekijkende moeder,  van buiten het strafschopgebied op de vuisten van Oosterveer. In het Haagse kwartiertje sloegen de jonge ooievaars dan toch nog toe, doordat Jaynilson Geoffrey knap een vrije trap van Senne Steijlen onder de doelman binnenschoot: 3-2. In de laatste minuut van de officiële speeltijd schoot Enoch George de bal van grote afstand in het doel en bezegelde daarmee de Haagse overwinning in de wedstrijd en de eerste plaats in het toernooi:4-2.

Opstelling ADO Den Haag o21:
Thijmen de Koning (46. Caleb Kramer), Senna Melief, Jayden Tammes, Kane Miardjo (33. Joey Brandt), Senne Steijlen, Irfan Karijwidjojo (73. Kaj van Houwelingen), Giovanny de Pina (46. Ersi Bode), Kaj van Houwelingen (46. Calvin Gustina), Andrew Imade (59. Elijah Velland), Jarno Slootweg (59. Enoch George), Jaynilson Geoffrey.

De laatste oefenwedstrijd voor ADO Den Haag o21 op weg naar de bekerwedstrijd thuis tegen NEC Nijmegen (24/8) is op zaterdag 17 augustus om 15.00 uur in stadion De Vliert tegen FC Den Bosch o21. Quick start op 17 augustus de competitie met een thuiswedstrijd tegen ASWH.