support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEL 5 3 2 0 11
2 DBO 5 3 1 1 10
3 EXC 5 3 1 1 10
4 GRA 6 3 1 2 10
5 TEL 6 3 1 2 10
6 JAJ 5 2 2 1 8
7 DOR 5 2 2 1 8
8 VIT 5 2 2 1 8
9 EIN 6 2 2 2 8
10 JPS 5 2 1 2 7
11 JAZ 5 2 1 2 7
12 EMM 5 2 1 2 7
13 TOP 5 2 1 2 7
14 MVV 6 1 3 2 6
15 VVV 5 1 2 2 5
16 RJC 5 1 2 2 5
17 ADO 5 1 2 2 5
18 VOL 5 1 1 3 4
19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 03-08-2024 17:39:00

Dhoraso Klas: Ik heb het gevoel dat ik bij Deinze op mijn plek ben


De oefenwedstrijd van ADO Den Haag tijdens het trainingskamp in Zeeland tegen Deinze zorgde ook voor een snel weerzien met Dhoraso Klas. De Surinaamse middenvelder die de afgelopen drie seizoenen de kleuren van ADO Den Haag verdedigde.


In drie seizoenen speelde Klas 87 wedstrijden voor ADO Den Haag en daarin wist hij zevenmaal te scoren. Behalve 74 competitie-, speelde Klas ook 7 beker- en 6 play-off-wedstrijden. Vooral in het eerste seizoen was de 23-jarige speler een vaste keuze in de Haagse selectie met in totaal 44 wedstrijden en zes treffers.



Deze zomer verhuisde Klas naar de Belgische tweedeklasser KMSK Deinze. Bij zijn overgang wist de geboren Amsterdammer dat hij heel snel tegen zijn voormalige werkgever zou uitkomen.



Haaglanden Voetbal sprak in Zeeland met Dhoraso Klas na afloop van de wedstrijd tussen beide ploegen.


Hoe bevalt het in België?
"Het bevalt mij uitstekend. Ik heb het gevoel dat ik op de juiste plek ben. Ik ben goed ontvangen door mijn medespelers en door de club. Ik voel mij bij Deinze gewaardeerd. Ik heb niets te klagen."



Deinze speelt op het tweede niveau in België. Je gaat dus wederom de strijd voor promotie aan?
"Dat klopt, we spelen net zoals ADO Den Haag op het tweede niveau. Ik hoop dat ADO Den Haag dit seizoen gaat promoveren, het is toch een beetje mijn club geworden. Wat Deinze betreft? Wij gaan ook voor de promotie naar de hoogste divisie. Afgelopen seizoen is het net niet gelukt. Deinze behaalde net zoals ADO Den Haag de play-offs en verloor in de finale van Lommel SK. Uit werd het gelijk, maar thuis werd er met 1-2 verloren.’’



Zijn er bij Deinze veel nieuwe spelers bijgekomen?
"Er zijn tot nu toe vijf nieuwe spelers bijgekomen. Er was één keeper die niet had verlengd en dat heeft hij nu wel gedaan en hij is weer teruggekomen."



Met een, in België, grote naam als trainer: Hernán Losada? Vooral bekend van Anderlecht, maar hij heeft ook nog een periode bij sc Heerenveen gespeeld.
"Ja, hij laat tot nu toe een zeer goede indruk op mij achter. Hij is duidelijk in wat hij wil. Hij is heel relaxed, maar als er gewerkt moet worden, dan moet er ook gewerkt worden. Het is niet een trainer die er superkort bovenop zit, hij geeft zijn spelers wel de vrijheid om zelf oplossingen te bedenken tijdens de wedstrijd. Hij spreekt Nederlands, Spaans, Frans en Engels. Dat is voor iedereen in de selectie goed. Hij spreekt mij in het Nederlands aan, maar in de groep spreekt hij Engels zodat iedereen het begrijpt."



Ben jij een aankoop van Losada?
"Dat weet ik niet, ik ben door de club aangetrokken."



Maar als hij jou een goed gevoel geeft, zal hij toch wel een vinger in de pap hebben gehad bij het aantrekken van jou?
"Ik denk dat als je trainer bent van een groep, dan moet je iedereen een goed gevoel geven om een team te creëren. Wij hebben een duidelijk doel, promotie, en om dat te bereiken hoort dat ook zo te zijn. Dat het wel handig is om met iedereen een goede band te hebben om dat doel te bereiken."



Er stond alweer heel snel een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma.
"Dat had ik al gezien voordat ik mijn contract tekende bij Deinze. Ik zag de wedstrijd al op het programma staan."



De wedstrijd is in 1-1 geëindigd. Een terechte uitslag?
"De scheidsrechter floot niet zijn beste wedstrijd. Misschien dat hij na de rust voor beide partijen slecht was, maar die eerste helft! Die rode kaart was vanuit mijn positie terecht. Misschien was die eerste overtreding van onze speler, maar de verdediger blijft staan. Daarna gebeurde het andersom en onze speler ging wel naar de grond."



Als we nu eens terugkijken op de afgelopen drie seizoenen bij ADO Den Haag. Dan heb je vooral het eerste jaar een topseizoen gedraaid.
"Het eerste jaar was zeker top, het tweede seizoen ging het veel minder en heb ik misschien de helft gespeeld en daar is het derde seizoen geen verandering in gekomen."



Behalve dat je Giovanni Franken in het laatste gedeelte van het eerste seizoen had, stond toen ook Gregor Breinburg naast je. In hoeverre is een trainer belangrijk voor je en was Breinburg belangrijk voor je?
"Beide waren belangrijk voor mij dat seizoen. Maar eigenlijk het gehele team was belangrijk. We moesten het uiteindelijk met het gehele team doen. We hebben niet zomaar die finale behaald van de play-offs en dan ook nog eens 3-0 voor staan. Uiteindelijk is er gebeurd wat er is gebeurd, maar ik denk dat het hele team dat heeft gedaan. Om terug te komen op Gio en Greg, zeker belangrijk. De trainer vanwege de manier van spelen en het vertrouwen geven aan de spelers. Dan krijg je als trainer ook veel meer terug van de spelers. Met Greg naast mij, gaf mij weer de mogelijkheid dat ik meer naar voren kon gaan. Greg zorgde voor de restverdediging als ik naar voren ging. Maar dat deden we andersom als Greg naar voren ging, bleef ik achter voor de restverdediging. Greg is mijn maatje, we hebben veel contact. Nog steeds, hij belde voor de wedstrijd nog."



Wat vindt Breinburg van je stap naar Deinze?
"Dat het een goede stap is en dat ik mij in België verder kan ontwikkelen en laten zien wat ik kan. Dan kunnen er wel eens mooie dingen gebeuren de komende twee seizoenen. Want zolang heb ik bij Deinze getekend."



Je moet natuurlijk wel je wedstrijden spelen, anders raak je je plaats kwijt in de Natio? Is de kans nu groter dat je meer gaat spelen dan afgelopen seizoen?
"Ik moet vechten voor mijn plek bij Deinze. Ik speel mijn wedstrijden, maar de ploeg die tegen ADO Den Haag zestig minuten speelde, speelt de volgende wedstrijd slechts dertig minuten. Op 16 augustus spelen wij de eerste wedstrijd voor de competitie. Het is voor mij nu eerst belangrijk dat ik minuten ga maken bij Deinze en daarna zie ik verder wel. Om een uitnodiging te krijgen voor Suriname is het gewoon belangrijk om minuten te maken en daar ligt mijn prio op dit moment."