support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEL 5 3 2 0 11
2 DBO 5 3 1 1 10
3 EXC 5 3 1 1 10
4 GRA 6 3 1 2 10
5 TEL 6 3 1 2 10
6 JAJ 5 2 2 1 8
7 DOR 5 2 2 1 8
8 VIT 5 2 2 1 8
9 EIN 6 2 2 2 8
10 JPS 5 2 1 2 7
11 JAZ 5 2 1 2 7
12 EMM 5 2 1 2 7
13 TOP 5 2 1 2 7
14 MVV 6 1 3 2 6
15 VVV 5 1 2 2 5
16 RJC 5 1 2 2 5
17 ADO 5 1 2 2 5
18 VOL 5 1 1 3 4
19 CAM 5 1 0 4 3
20 JUT 5 0 2 3 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 29-07-2024 19:19:00

De Zeeuw: Het was een waardevolle nuttige week en wedstrijd


Normaliter is er geen interview na een oefenwedstrijd van ADO Den Haag o21, maar vanwege het bijzondere scoreverloop (van 1-3 naar 6-3) en omdat er eenmalig een ander duo als technische staf op de bank plaats nam -Henk de Zeeuw en Albert van der Dussen-, ditmaal een uitzondering


Henk de Zeeuw was vorig seizoen nog trainer bij Zwaluwen Vlaardingen en heeft als jeugdspeler ook in het shirt van ADO Den Haag gespeeld. Komend seizoen neemt De Zeeuw ADO Den Haag o19 onder zijn hoede. Vanwege de vakantie van het technische duo Ervin Lee en Ronald Samson werden hun plaatsen ingenomen door De Zeeuw en Van der Dussen. Ervin Lee zat wel als aandachtig toeschouwer op de tribune in het stadion van Excelsior Rotterdam.



Een gesprekje van Haaglanden Voetbal met Henk de Zeeuw

 

Als je kijkt naar het scoreverloop dat is het een aparte wedstrijd geweest
"De eerste tachtig minuten waren goed, daarna volgde een tiental horrorminuten om het een juiste omschrijving te geven. Het is dat het nu een vriendschappelijke wedstijd betrof, want als dit in de competitie was gebeurd, dan hadden we een heel vervelende middag gehad. We waren het in die tien minuten even volledig kwijt. We hebben wel wat verzachtende omstandigheden. Excelsior o21 is al drie weken in training en wij waren net weer een weekje bezig. De spelers van ADO o19 hadden zelfs één of twee trainingen achter de rug. Desalniettemin mag dit natuurlijk niet gebeuren. We waren die eerste tachtig minuten gelijkwaardig aan Excelsior en dan mag je het nooit zo weggeven in die laatste fase."



De opstelling bekijkende, dan start je met het overgrote deel met spelers van ADO O19 en je eindigt de wedstrijd met spelers van ADO o21.
"We begonnen met zeven spelers van o19 en vier van o21. We hadden overigens ook nog twee voormalige ADO o21 spelers in de selectie: Enoch George en Elijah Velland. Beide spelers hebben nog geen nieuwe club en hebben ADO gevraagd of ze eventueel nog mee mochten trainen en nu dus meespelen. Hierdoor lopen beide jongens geen trainingsachterstand op als ze bij een nieuwe club kunnen aansluiten. Ze zijn afgelopen week aangesloten. Als ADO zijnde waren we ook blij dat beide jongens konden aansluiten, want door het doorschuiven van spelers naar het eerste kom je wel in de problemen met de selectie voor ADO o21. Afgelopen donderdag hebben we spelers van o19 gevraagd en we waren ook blij dat er zoveel wilden spelen. Anders had de wedstrijd misschien niet door kunnen gaan."



Het is voor jou zelfs een voordeel dat je al eerder hebt kunnen starten met wat jongens van de o19. Jouw team voor komend seizoen.
"Het was überhaupt al een bonus week. Ik heb wat spelers leren kennen die ik nog niet kende. En ik heb ook gelijk in een wedstrijd wat spelers kunnen bekijken. Ik heb met de staf van ADO o21 een week gewerkt. Dat is allemaal goed voor de toekomst, want we moeten met de o19 en o21 toch samen gaan werken. Dit heeft mij een voorsprong gegeven in de contacten die we dan veelvuldig gaan hebben. In principe ondersteunt o21 natuurlijk het eerste elftal en wij als o19 moeten de o21 gaan ondersteunen. Dan is deze week een hele positieve ervaring."



Je gaat je toch bijna afvragen of het met de tegenstander heeft te maken. We hebben de afgelopen tijd vaker met Excelsior te maken gehad en daarbij werden ook voorsprongen weggewerkt of er werd dik verloren.
"Haha, een paar mensen uit de staf zeiden ook al dat Excelsior ons gewoon niet ligt. Maar daar heeft het natuurlijk niets mee te maken. Het kantelpunt was een beetje een vervelend moment, waarbij ik van mening ben dat wij gewoon een strafschop moeten krijgen. Als we die scoren is het 2-4 en is de wedstrijd afgelopen, maar hij wordt niet gegeven. Vlak daarna krijgt Excelsior o21 wel een strafschop. Een speler die tegen de keeper aanloopt of de keeper die tegen een speler aanloopt. Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Na dat moment was er een hoop teleurstelling, beetje de schouders naar beneden en dan gaat die strafschop erin. Vanaf dat moment werd het een mentale kwestie en dat kan niet gebeuren. Dat uit teleurstelling de focus, bereidheid en instelling minder is. Dat was tegen dit Excelsior o21, dat een goede ploeg heeft met veel kwaliteit, niet mogelijk."



Uit je reactie en de wetenschap dat dit nog niet eerder bij ADO o21 is gebeurd, kunnen we spreken van een eenmalig incident?
,,Dat denk ik wel en dan in combinatie met de punten die ik eerder al aanhaalde. Twee weken minder in training dan Excelsior o21, spelers uit de o19 die één of twee keer hebben getraind en er zit ook een aantal spelers nog bij van het eerste van ADO. Maar het is wel jammer van het resultaat, want in de eerste tachtig minuten waren we gelijkwaardig. Dat was prima. Dat heb ik na afloop ook in de kleedkamer gezegd, dat die laatste stukjes van de wedstrijd gewoon heel vervelend zijn ten opzichte van het eerste gedeelte van de wedstrijd en zelfs van de gehele trainingsweek. De jongens hebben goede dingen laten zien op de training en die kwamen ook weer terug in de wedstrijd. We scoorden twee treffers vanuit de opbouw in de eigen verdediging. Het is jammer dat dit allemaal teniet wordt gedaan door die laatste tien minuten van de wedstrijd. Je slaat jezelf eigenlijk helemaal Knock Out.’’



Kortom een goede leerschool in de voorbereiding op het seizoen?
"Ik heb met Ervin en Ronald gesproken. Als we in de competitie de focus waren kwijtgeraakt en Excelsior was heel aanvallend gaan spelen, dan had ik de formatie aangepast. Maar we hebben het nu laten gebeuren. Hierdoor hebben we naast de fantastische beelden waarbij alles wel goed gaat, nu ook de beelden waarop het faliekant misgaat. Een mooi ontwikkelmoment! Ik had eigenlijk na tachtig minuten film de zaal moeten uitstappen, dan was het een leuke film geweest."