Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 19-05-1936 19:59:00

Britsche amateurs winnen met 6-2 van ADO

ADO contra Islington Corinthians.

Maandagavond speelde A.D.O. tegen de Islington Corinthians, dat reeds Zondag van Blauw Wit met 1-0 hadden gewonnen.

De Enigelschen, die zonder den A.F.C.-er Lungen verschenen, hebben een uitstekend elftal. Snelle voorwaartsen, een puike middenlinie en een hechte verdediging.

De Hagenaars stelden daartegenover een verjongde ploeg met Choufoer als midvoor. Evenals in den wedstrijd tegen D.H.C. ging er van Choufoer als aanvalsleider weinig uit. Ook Verbrugige als linksbuiten was onvoldoende. In de middenlinie moest van Maren, doordat hij geblesseerd werd, vervangen worden: zulks was een danige verzwakking; in de verdediging was Kammeyer aardig trapvast en speelde Kool te onbesuisd. Hij trapte veel in het wilde weg.

Keeper Hoogduin heeft goed werk onder de lat verricht. Zijn vangen was goed. Loof was de uitblinker. Het verloop. Het eerste doelpunt ontstond reeds bij den eersten A.D.O.-aanval. Berg plaatste naar B. Tap, deze zette scherp voor en de toestormende linksbuiten Verbrugge kopte in (1-0).

Met een fraai schot scoorde de linksbuiten Miller den gelijkmaker (1-1). Van Maren wordt dan vervangen door De Regt, die met Schurink van plaats verwisselde. Berg had bepaald pech met enkele schoten. De eerste werd door den paal gekeerd en even later kon de keeper een kopbal nog op 't laatste nippertje redden.
Na een half uur gaf de rechtsbuiten Kingston met een vliegend schot zijn club de leiding. (1-2). Met dezen stand werd gedraaid.

Na de hervatting bleek de reohtsbaek Sergeant vervangen te zijn door Holmes. De A.D.O.-ploeg speelde nu ver beneden het peil van de eerste helft. Van eenig verband was geen sprake. Na een corner op het Engelsche doe] volgde een snelle uitval der gasten en werd Hoogduin ten derde male gepasseerd (1-3).

Choufoer wisselde met Berg van plaats. Na 25 minuten maakte bij een A.D.O.-aanval een der Engelschen hands. De vrij schop werd door Loof hoog voor 't doel geplaatst en onder groot gejuich kopte B. Tap in (2-3).

De roodgroenen hielden goed stand tegen de veelvuldige Engelsche aanvallen. Na. 35 minuten was het wederom Kingston, die Hoogduin liet visschen (2-4). De resteerende minuten waren geheel voor de gasten. De midvoor Osborne scoorde nog een fraai doelpunt (2-5) en maakte daarna het halve dozijn vol (2-6). De overwinning was volkomen verdiend.