20 JUT 6 0 2 4 2
De Residentiebode

Datum plaatsing: 14-11-1940 10:40:00

ADO wint met 3-0 ondanks 5 afgekeurden doelpunten

Het was gisterenmiddag niet een van A.D.O.'s beste wedstrijden In het Zuiderpark. Al lukte het samenspel soms wonderwel, In het doelgebied waren de Hagenaars vaak de kluts kwijt en werd er maar zoo'n beetje lukraak geschoten.

Toch zijln er heel wat doelpunten gemaakt, waarvan er niet minder dan 5 werden geannuleerd. Een record-aantal wellicht, waarvan de thuisclub er 3 en de Hllversummers 2 scoorden.

A.D.O.'s grootste fout was ons inziens het korte spel, dat tot ver na de rust werd volgehouden. Dit tlk-tak-spelletje ligt de familie Cohen uitstekend, welke er dan ook prompt voor zorgde, dat het leder steeds weer naar de andere helft verhuisde, waar het bijna altijd een prooi werd van de goed spelende Haagsche halflinie, waarna hetzelfde spelletje weer van voorafaan begon. Toen we ons hiermede een 15-tal minuten zaten te vervelen, plaatste N. Cohen plots den bal voor het Haagsche doel, Koek greep mis en Kok trapte het leder kalm in het net, doch Dhr. v. Asperen annuleerde dit doelpunt wegens een of andere overtreding.

Hetzelfde lot onderging een keurige kopbal van Neuteboom, waarbij het leder bulten bereik van den Gootschen keeper in het net suisde. Vijf minuten hierna werd de man aan het scorebord tot wanhoop gebracht, doordat een derde doelpunt, nu van den voet van N. Cohen, werd geannuleerd.

Eindelijk zagen we dan een "echt" goal, waarvan Vreeken de fabrikant bleek. Hij plaatste een voorzet zóó scherp, dat de bal via de banden van den Gooischen doelman in het het belandde. Na dit doelpunt aanschouwden we weer hetzelfde korte spel, dat natuurlijk zonder resultaat bleef, al moeten we hier direct aan toevoegen dat vrouwe Fortuna 'n oogje op den Hilversumse keeper bleek te hebben, waarbij lat en palen ijverig ter assistentie werden uitgenodigd. Ten slotte werd ook Koek in 't Haagsche doel niet geheel en al genegeerd, toen een der Gooische halfs, na een corner, met een enorm hard schot de bovenlat bewerkte.

Na de pauze kregen we aanvankelijk een stuntelig gedoe te zien, waarbij bleek dat de thuisclub er finaal "uit" was. De gasten bepaalden er zich toe, af te breken wat A.D.O. ten koste van veel moeite trachtte op te bouwen. Het eenige vermeldenswaardige feit in deze periode was de vervanging van Loof door J. Eversteijn en v. Es door Cregten. Een goed doelpunt van P. Eversteijn na aangeven van de Heer deed het spelpeil weer eenlgszins opfleuren en spoedig maakte dezelfde speler met een tam rollertje via den paal de derde goal Het werd nu weer de moeite waard met aandacht het spel te volgen. Onophoudelijk golfden de Haagsche aanvallen naar het Gooische doel, waar het zoo nu en dan een gedrang werd van Jewelste.

Enkele schoten van de Heer en Eversteijn snorden, ondanks een door merg en been dringend gilletje van Juffrouw Dinges schuin achter ons, langs den paal. Het bleef echter, trots het wederom annuleeren van twee doelpunten van de Haagsche voorhoede, 3-0waarmee de haagenaars tevreden konden zijn.