Datum plaatsing: 15-04-1940 11:31:00

ADO Wint met 1-2 van Stormvogels

Tal van invallers aan beide kanten.

Twee doelpunten tegen het einde.

Twee zeer onvolledige elftallen - A.D,O. had 5 en Stormvogels 6 invallers - hebben te IJmuiden een aardigen wedstrijd gespeeld, welken onze stadgenooten, door hun beter aanvalsspel, verdiend wonnen, ondanks het feit, dat de thuisclub het grootste deel van den strijd in den aanval is geweest.

Maar de rood-groene defensie bleek uit het goede hout gesneden te zijn, terwijl de IJmuider-voorhoede, wanneer het op schieten aankwam, meestal faalde. Stormvogels miste Prins, Verdam, Gerrits, Tol van Pel. en van Kempen, terwijl bij A.D.O. Kammeyer, Choufoer, Tap, van Kampen en Loof ontbraken.

De opstellingen waren :
Stormvogels: Kraak (d.); Haak sr. en Schipper (a.); Wilderom, Schoorl en Jacobs (m.); Rademaker, Woudenberg, Haak jr., Pirard en Opbergen (v.)

A.D.O.: Koek (d.); de Jong en Korte-kaas (a.); Roel, Jonkman en Eversteyn (m.); van den Beukel, Vreeken, Ever-steyn, de Heer en Neuteboom (voor).

Reeds in de eerste minuut, voordat iemand goed wist, wat er gebeurde. lag de bal door een schot van Neuteboom achter den Stormvogels-doelman Kraak (0-1). De gastheeren kwamen hierna geducht in den aanval, doch voor het doel had het spel der wit-blauwen weinig te beteekenen. Gezegd dient te woorden, dat de Haagsche verdediging uitstekend voor haar taak berekend bleek. Met ongewijzigden stand kwam de rust.

Gedurende de tweede helft bleven de beide verdedigingen langen tijd meester van het terrein. Nadat Stormvogels her-haaldelijk zonder succes voor het Haagsche doel had geopereerd, vergrootte de linksbinnen de Heer tien minuten voor het einde den voorsprong van zijn club (0-2). Kort hierop had de rechtsbuiten van Stormvogels, Ramaker, succes voor zijn vereeniging (1-2). Verder brachten de gastheeren het echter niet, zoodat het einde kwam met een kleine zege voor de Haagsche ploeg