20 VIT 10 2 4 4 4

Datum plaatsing: 21-10-2024 22:16:00

ADO sleept met tien man punt uit uitwedstrijd tegen jong Ajax

ADO Den Haag heeft maandagavond uit de uitwedstrijd tegen Jong Ajax een punt weten te behalen. ADO speelde vanaf de 30e man met tien man door een directe rode kaart voor Steven van der Sloot.

Na de thuiswedstrijd tegen Roda JC die afgelopen vrijdagavond door ADO met 3-0 werd gewonnen, stond vanavond alweer de volgende wedstrijd op het programma.

Tegenstander van vanavond was Jong Ajax. ADO Den Haag speelde vorig seizoen op  23 oktober ook uit tegen de Amsterdamse club. De wedstrijd eindigde toen in 0-0.

Trainer Aleksander Kalezic stelde vanavond nagenoeg dezelfde spelers op als vrijdag. Omdat Schalk zondag tijdens de training last zou hebben gehad van zijn liesblessure nam de trainer geen risico en stelde Lasse Vigen in zijn plaats op.

Scheidsrechter Kevin Puts deelde al in de eerste tien minuten aan beide ploegen de gele kaart uit. In de 8e minuut was die voor Jong Ajax speler Alders en twee minuten later ging Vlak op de bon.
Jong Ajax had overwicht in het begin en er was een grote een kans voor Faberski die maar net naast ging.
Maar ook Bonis wist het de Amsterdamse keeper Ramaj moeilijk te maken.
ADO Den Haag keeper Nikiema leverde overigens zomaar in na een schot van Banel, maar wist in tweede instantie toch redding te brengen.
Toen de wedstrijd een half uur oud was had Waem de mogelijkheid om de score te openen, hij verlengde een vrije trap bij de tweede paal, maar de bal rolde net naast in plaats van in het doel. Een minuut later moest ADO door met tien man nadat scheidsrechter Puts heel makkelijk rood gaf aan Van der Sloot die Banel aantikte, nadat de Jong Ajax speler van een miscommunicatie in de Haagse verdediging profiteerde. De vrije trap werd daarna niet door de Amsterdammers benut, maar de bal belandde wel in het gezicht van Tomas, die na een korte behandeling weer verder kon.
Een paar minuten later verzuimde de scheidsrechter overigens Gerald Alders zijn tweede gele kaart te geven toen deze speler met een hooggeheven been Sylla op de borst schopte. Sylla was trouwens al eerder een paar maal op het veld gaan zitten en leek gewisseld te gaan worden door Boakye, maar hij speelde nog tot de rust door.
Voor de rust was er weer een geweldige redding door Nikiema zodat de pauze doelpuntloos op het regenachtige sportcomplex kon worden ingegaan.

Na de rust kwam ADO ongewijzigd in het veld, dus ook Sylla speelde nog mee. Toch werd de speler in de 55e minuut alsnog gewisseld voor Boakye. Ajax had met een man meer nog steeds het meeste balbezit, maar kon het overwicht, mede door de goede verdediging van ADO, niet uitbuiten.
In de 73e minuut werd de geblesseerde Vigen door Finn de Bruin vervangen.
Met nog vijf minuten officiële speeltijd te gaan kreeg Nikiema geel wegens tijdrekken. Ook Tomas kreeg twee minuten later geel tegelijk met tegenstander Janse. In de vijf minuten extra tijd werd het toch nog even spannend door een paar kansen voor Wolff die op Boerhout voorgaf. Eén keer ging de bal ver over, maar de tweede keer was het bijna raak. In de laatste minuut bouwde Kalezic derhalve nog een zekerheidje in door extra verdedigend te spelen door Ideho door Surmeli te vervangen.

De wedstrijd eindigde in de stand waarmee die begonnen was en dat betekent toch wel een mooi puntje ondanks het lange tijd met 10 man spelen.

Vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

Foto’s : Ashton Tokromo/Haagsetopsport