19 CAM 6 1 1 4 4
20 JUT 6 0 2 4 2

Datum plaatsing: 16-09-2024 22:14:00

ADO geeft winst uit handen in uitduel met Jong PSV

ADO heeft een punt over gehouden aan de uitwedstrijd in Eindhoven. Nadat het team van Kalezic in de eerste helft een gelaten indruk maakte en een achterstand opliep, veerde het team in de hervatting op en had lang de winst in handen. Toch werd de stand uiteindelijk 2-2.

Na het verlies vrijdag in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch kon ADO maandagavond wederom naar Brabant afreizen voor de wedstrijd tegen Jong PSV.

Trainer Kalezic had voor de wedstrijd vanavond een aantal wijzigingen in de basis aangebracht.
Keeper Nikiema verving Tim Coremans. En verder startten Finn de Bruin, Silvinho Esajas en Sekou Sylla ditmaal in de basis. De vrijdag in Den Bosch afgehaakte Schalk kampt nog met een liesblessure.

Oud ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk, nu in Eindhovense dienst,  had vijf wijzigingen in de basis aangebracht ten opzichte van de vrijdag door hun met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Top Oss. Waarschijnlijk omdat het eerste elftal morgenavond in de Champions League uitkomt tegen Juventus en de o19 van PSV uitkomt in de Future Cup.

In de openingsfase kwam ADO-spits Bonis die nog steeds droog staat tot twee keer toe voor het Eindhovense doel, echter zonder resultaat.
Jong PSV had tot de 17e minuut nog geen kans gehad. In die 17e minuut leverde Van der Sloot de bal in, waarna Simons zowat vanaf de middenlijn over de lat van het doel van Nikiema schoot. Vijf minuten later was het dan wel raak toen Bars de bal op de lat zag belanden en in de rebound de bal alsnog achter Nikiema kopte: 1-0
In de minuten daarna kwam ADO goed weg, want PSV rook bloed. Nikiema wist echter stand te houden.
In de 35e minuut was er nog wel een goede doelkans voor ADO, maar al was de bal erin gegaan, dan had die niet geteld vanwege buitenspel. Net voor rust was er nog een mogelijkheid voor ADO om de stand gelijk te maken, maar de voorzet van Vlak op Bonis was te scherp voor de Ierse spits, waardoor de rust met de 1-0 voorsprong voor de gastheren werd ingegaan.

Na de rust kwam ADO ongewijzigd uit de kleedkamer. ADO oogde totaal anders dan in de eerste helft en kwam in de 48e minuut op gelijkstand door een doelpunt van Finn de Bruin: 1-1. ADO had al snel daarop de kans om op voorsprong te komen toen de keeper de bal inleverde bij van Mieghem, die hem voorgaf op Bonis, maar de spits schoot hoog over het doel.
In de 59e minuut werd Esajas die even daarvoor een gele kaart had opgelopen vervangen door Granli. In dezelfde minuut zette Van Mieghem met een heel fraai schot van buiten de 16 de stand op 1-2.
Aan het begin van de haags kwartiertje was er een enorme kans voor Finn de Bruin om de voorsprong te vergroten, maar zijn inzet kwam op de lat terecht.
Ondertussen kwam PSV weer terug in de wedstrijd. Invaller Younis had voor PSV de gelijkmaker op zijn schoen, maar miste.
ADO wisselde Van der Sloot en Sylla voor Mohammad en Hokke.
Twee minuten voor tijd werd de stand dan toch nog gelijk door Katwijker Van der Plas: 2-2
In de vijf minuten extra tijd werd het weer ouderwets spannend omdat PSV nog even aanzette. Bij een redding kwam Nikiema lelijk ten val, maar kon toch de wedstrijd uitspelen die in de gelijkstand van 2-2 eindigde.

Vrijdag staat er alweer een wedstrijd op het programma, dan speelt ADO thuis in het Bingoal Stadion tegen Telstar.