19 CAM 6 1 1 4 4
20 JUT 6 0 2 4 2

Datum plaatsing: 22-07-2006 20:10:00

ADO Den Haag wint van Surinaams WBC 2-0 (oefen)

Zaterdagmiddag heeft ADO Den Haag in een gezellig en zonovergoten  Zuiderpark 2-0 gewonnen van  de landskampioen van Suriname:  Walking Boys Company. Veel Surinamers waren op de wedstrijd afgekomen en was het dan niet voor het voetbal dan was het wel voor het eten, want het Surinaamse eten en drinken was in ruime mate aanwezig.

WBC is dan wel kampioen van Suriname, maar  alle spelers in Suriname, dus ook de spelers van WBC spelen op amateurbasis bij hun clubs. Dit was niet af te zien aan hun spel, ze speelden aanvallend en gedurfd, maar misten vanuit hun middenveld de aansluiting naar de spitsen en werden de spitsen wel gevonden, dan nog wist men niet goed met de kansen om te gaan. Hetzelfde kan gezegd worden van ADO Den Haag. Verdedigend zag het er wel redelijk uit, ook het middenveld liet zich gelden en wel zo dat scheidsrechter Makkalie een gele kaart moest uitdelen. Maar ook Den Haag wist niet goed met de kansen om te gaan, daardoor werd de ruststand 0-0.

In de tweede helft werd WBC wat sterker in de aanval en ook Den Haag leek nieuwe energie te hebben opgedaan in de rust. Zo wist Rankovic de 1-0 fraai in te schieten en niet veel later tekende hij ook voor de tweede treffer.  Michael Mols werd in de tweede helft door de van een blessure herstelde Geert den Ouden vervangen. In het begin van de tweede helft waren Christiaan Kum, Levi Schwiebbe en Wesley Verhoek het veld in gekomen voor respectievelijk Saavedra, Delorge en Tininho.

Jurgen Rayman was speciaal gekomen om de groeten over te brengen van ene Sylvie uit Amsterdam