19 DBO 38 8 9 21 33
20 JUT 38 5 11 22 26

Datum plaatsing: 03-05-2024 22:02:00

Verslag en foto's: ADO geeft voorsprong weg in uitwedstrijd tegen NAC

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in Breda met een punt genoegen moeten nemen na in de eerste helft met 0-2 te hebben voorgestaan door doelpunten van Silvinho Esajas en Henk Veerman (penalty). In de laatste minuut van de officiƫle speeltijd maakte NAC gelijk.

Trainer Kalezic kon in deze laatste uitwedstrijd in de competitie niet beschikken over Waem en Asante die deze wedstrijd geschorst waren na de vijfde gele kaart die zij afgelopen maandagavond in het uitduel met FC Utrecht opliepen.
Verder zitten Ché, Derijck Granli en Werker (langdurig) in de ziekenboeg.
Ook de namen van Surmeli, Van der Sande en Vigen stonden niet in de opstelling voor vanavond genoemd, zij worden deze wedstrijd blijkbaar gespaard.

Bij NAC stond oud ADO Den Haag speler Boy Kemper in de verdediging opgesteld.

Voor ADO is de wedstrijd van vanavond belangrijk om te zien of ze de eerste wedstrijd in de play-offs uit of thuis (tegen De Graafschap) zullen uitkomen. Voor NAC was er nog een kleine kans op plaatsing voor de play-offs.

De thuisclub begon sterk met in de derde minuut een schot van Janosek op het Haagse doel, maar het was ADO dat al in de 8e minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Silvinho Esajas in de rebound na een corner: 0-1
Acht minuten later wees scheidsrechter Van den Kerkhof naar de stip nadat Ideho in de 16 was neergehaald. Veerman benutte de penalty en schoot de bal snoeihard in het doel van keeper Pepijn van de Merbel: 0-2. Een riante voorsprong zo vroeg in de wedstrijd. Toch was het allemaal niet zo gemakkelijk als de stand deed vermoeden, want in de minuten vlak daarna had de Brabantse ploeg een paar keer kans op de aansluitingstreffer.
Een kwartier voor de rust had NAC de grootste mogelijkheid op een treffer, het schot van Boyd Lucassen kwam echter in het zijnet terecht. Keeper Maarsman raakte bij die aanval van NAC geblesseerd, maar kon na behandeling weer verder. Hij was gelukkig fit genoeg om het doel schoon te houden, ondanks dat NAC de druk opvoerde en steeds bij het Haagse doel opdook. Er ontstonden wat kleine irritaties over en weer. Vlak kreeg geel toen hij bij de middenlijn Garbett van NAC neerhaalde. Even later werd Schalk zelf neergehaald door Garbett en ook hij kreeg geel voorgehouden. In de drie minuten extra tijd probeerde Matthew Garbett het Marsman lastig te maken door van langszij te schieten, maar ook bij die poging bleef Marsman goed bij de les, zagen de 17.844 toeschouwers in het Rat Verlegh Stadion.

ADO kwam ongewijzigd uit de kleedkamers. Bij NAC was Boyd Lucassen achtergebleven in de kleedkamer, zijn vervanger was Koscelnik.
De tweede helft begon wat gezapig met pas na tien minuten een kans voor NAC speler Omgba die op aangeven van Omarsson de bal naast het doel werkte. NAC bleef daarna aandringen, wat in de 65e minuut leidde tot de aansluitingstreffer van Omgba: 1-2.
Na de tegentreffer ging Marsman op de bon wegens tijdrekken.
Trainer Kalezic wilde de voorsprong uiteraard behouden en bracht in de 69e minuut verdediger Bart van Hintum in voor Ideho. Vier minuten later vond er een keeperswissel van ADO plaats: Marsman werd vervangen door Coremans. Tegelijkertijd werd ook Finn de Bruin vervangen door Dhoraso  Klas. In de 78e minuut werd het toch nog even spannend toen Jonosek vanuit een gevaarlijke plek op het doel schoot, Coremans bracht redding. Een paar minuten later mocht Janosek het vanuit vrijwel dezelfde positie nogmaals proberen, maar gelukkig voor ADO bleef die poging ook zonder resultaat. In de 83e minuut werd Esajas, die tijdens de tweede helft een paar keer geblesseerd raakte, vervangen door Sellouki. en ook  Van Mieghem werd gewisseld voor Van Wolfgang. NAC zette nog even aan onder luide aanmoedigingen van de toeschouwers en zette de stand in de laatste minuut van de officiële speeltijd gelijk door een doelpunt van invaller Sigurd Haugen: 2-2. Sellouki wist na een mislukte corner van NAC in de counter naar het doel aan de overkant op te trekken, maar werd neergehaald, wat een vrije trap opleverde, maa die bleef zonder resultaat zodat de stand 2-2 bleef.

Een teleurstellende eindstand na eerst met 0-2 te hebben voorgestaan.

De volgende wedstrijd is ook de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, ADO speelt volgende week vrijdag thuis tegen Jong PSV.